Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda a Toyota potvrzují spolupráci v oblasti techniky

David Bureš
Diskuze (12)
Partnerství má znamenat příchod přitažlivějších aut, která mají lépe vyhovovat různému vkusu a potřebám zákazníků po celém světě.

Agentura Reuters na začátku týdne informovala o zvažovaném rozšíření spolupráce mezi automobilkami Mazda a Toyota. Krátce nato japonští výrobci tuto zprávu potvrzují, když oficiálně oznamují podepsání dohody o dlouhodobém partnerství.

Mazda a Toyota zatím neoznámily detaily spolupráce, které ostatně zatím ani nebyly ustanoveny. Charakter spolupráce vyplyne z průzkumu komise, která zhodnotí jakým způsobem nejlépe využít silné stránky obou společností.

Komise má podle vyjádření výrobců podpořit širokou a smysluplnou spolupráci v řadě oblastí, včetně ochrany životního prostředí a bezpečnostní techniky. V minulosti se nicméně spekulovalo o tom, že Toyota v rámci chystané spolupráce poskytne Mazdě své zkušenosti z vývoje palivových článků, zatímco opačným způsobem poputují znalosti z vývoje motorů SkyActiv.

Tyto informace by se mohly potvrdit, protože v rámci oznámení partnerství prezident Toyoty Akio Toyoda pochválil techniku Skyactiv, zatímco generální ředitel Mazdy Masamichi Kogai ocenil, jak se Toyota zodpovědně chová k celosvětovým problémům se životním prostředím a k výrobě aut jako takové.

Oznámená spolupráce v oblasti techniky má být pro oba partnery oboustranně výhodná, přičemž efektivní využití zdrojů obou společností umožní další vývoj a zlepšení produktů nebo techniky.

Mazda a Toyota spolupracují už nyní. Mazda má přístup k technice hybridního pohonu od Toyoty, kterou již použila v modelu 3 Hybrid. Výměnou za to Mazda začíná vyrábět malý sedan Scion tA ve své mexické továrně Salamanca, automobil s logy značky cílené na mladé zákazníky z USA je ve skutečnosti přeznačkovanou Mazdou 2 sedan.

David Bureš
Diskuze (12)
15. 5. 2015 07:33
Re: Ještě žě tak...
Běž už do p . če ko te
14. 5. 2015 22:30
Re: jen doufám, že...
skyactiv hybrid uz je, takze by sa prekopavat nemusel, vid mazda 3 axela hybrid v japonsku...
Avatar - JohnST
14. 5. 2015 20:59
Azda Mazda
Toyota zrazila kojota a kazdy spravny gazda vie co je Mazda. No uvidime. :-! >:-[]
Avatar - skejpa
14. 5. 2015 19:21
Re: Ještě žě tak...
Myslis jako ten jeden jedinej problem ktere to auto kdy melo ? Musim se smat protoze kdyby vsechny auta byly takhle bezproblemovy jako zrovna mazdy 6, tak servisy krachujou >:D
14. 5. 2015 18:15
Silné sdružení
No, Toyota s HSD ve spolupráci s Mazdou (asi benzínové motory..) a s BMW (dieselové motory) - tomu se bude moc těžko konkurovat :-)