Oprava vozovky v tomto frekventovaném úseku bude pokračovat i v průběhu června. Po dobu oprav je zachován provoz ve dvou jízdních pruzích v obou směrech. Ředitelství silnic a dálnic proto žádá řidiče o trpělivost, a to zejména v ranních hodinách, kdy se dají očekávat dopravní komplikace.

Studecký připomněl, že poslední souvislé opravy probíhaly na tomto úseku ve druhé polovině 90. let, poté následovaly již jen havarijní opravy. Na vozovce jsou v současné době výtluky, nerovnosti a trhliny, poškozena jsou svodidla, elastické mostní závěry i odvodnění. Na krajnici a ve středním dělicím pásu jsou nánosy bahna.

Během oprav, které začaly loni v červenci, se vymění asfaltové vrstvy a na zhruba tříkilometrovém úseku se kryt vozovky nově vytvoří z asfaltového koberce tlumícího hluk. Silničáři opraví a sanují také podklad vozovek.

"U mostů dojde k výměně elastických závěrů. Instalovat se také budou po celé délce nová středová a krajová svodidla - ocelová i betonová," dodal mluvčí. Opraví se krajnice, odvodnění či přejezdy přes střední dělící pás.

Dálnice D1 je nejstarší a nejvytíženější silnicí v Česku, její modernizace začala před dvěma lety. Opravy jsou kvůli ulehčení uzavírek rozděleny na 21 úseků v délce od tří do 14,7 kilometru. Dálnice bude i po modernizaci čtyřpruhová, bude však rozšířena.