V Nepálu se našly trosky ztracené americké helikoptéry

Ztracený vrtulník

V Nepálu se našly trosky ztracené americké helikoptéry 1
Svět
Echo24
Sdílet:

V Nepálu byly nalezeny trosky amerického vojenského vrtulníku, který pomáhal obětem zemětřesení. Stroj s šesti příslušníky americké námořní pěchoty a dvěma nepálskými vojáky na palubě se pohřešoval od úterý. Ministr obrany Nepálu uvedl, že se v troskách našly tři mrtví. Podle zpravodajského serveru BBC News o tom dnes informovala nepálská armáda. Zatím není jasné, zda někdo neštěstí přežil. 

Podle nepálského ministra obrany Ishwori Paudyala se ve zřícené helikoptéře našly ostatky tří těl, informuje CNN. Vrtulník dopravoval humanitární pomoc lidem postiženým ničivými otřesy půdy z 25. dubna, které si vyžádaly přes 8000 mrtvých. 

Nepálský tisk uvedl, že trosky vrtulníku se našly 56 kilometrů od Káthmándú v horské oblasti nedaleko hranic Nepálu s Čínou. „Nevíme, zda jsou nějací přeživší. Spatřili jsme trosky ze vzduchu, nyní se v té oblasti pokoušíme přistát, abychom získali více informací,“ sdělila nepálská armáda. 

Příčiny nehody nejsou známé. Mluvčí Pentagonu Steve Warren dříve prohlásil, že helikoptéra vyhodila zásoby rýže a celt v jednom místě a byla na cestě k dalšímu, když s ní velení ztratilo kontakt. 

Indický vrtulník, který se v době zmizení stroje nacházel poblíž, prý zachytil rádiovou komunikaci z amerického letounu, v níž se mluvilo o možném problému s palivem.

Čtěte také: V Nepálu se pohřešuje americký vrtulník, bylo v něm osm lidí

Sdílet:

Hlavní zprávy