Lyft nezůstává pozadu a raisuje dalších v přepočtu 3,6 miliard korun

lyft
0Zobrazit komentáře

V poslední době létají peníze kolem přepravních startupů jako papír. Jedna konkurence se snaží pohltit druhou a především americký trh je na nejfrekventovanějších místech přehlcen. Lyft tak nemohl zůstat pozadu, proto si na další rozvoj pojistil částku 150 milionů dolarů, tedy zhruba 3,6 miliardy korun! S tím, že celých 100 milionů dolarů jde od skoro 80letého investora Carla Icahna a jeho skupiny.

lyft_car_on_road

Přečtěte si takéLyft získává investici ve výši 530 milionů dolarůLyft získává investici ve výši 530 milionů dolarů

V investorských kruzích nad rozhodnutím investiční skupiny Carla kroutí hlavou. Soustředí se totiž především na vysoko profilované a veřejně obchodované společnosti, informuje WSJ. Celkově se tedy Lyftu od investorů podařilo získat již 1 miliardu dolarů.

To je stále oproti Uberu „malé“ číslo a hodnotu startupu to neposunulo na vyšší hranici, než 2,5 miliardy dolarů. CEO Lyftu, Logan Green, se zmínil, že momentálně neplánuje zásadní expanzi za hranice nebo do dalších amerických států, ale především vylepšení služby v samotném centru, kde mají stále mezery.

Rozšíření služeb by se mělo v dostupných lokalitách týkat především služby Lyft Line, která funguje na podobném principu jako UberPOOL – tedy sdílení cesty s více pasažéry a tím ušetření až 50% nákladů. Line funguje momentálně hlavně v San Franciscu a na části území Los Angeles.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym