Hlavní obsah

Kvitová - Solerová 6:7, 6:4, 6:2Kvitová přežila na French Open druhé kolo. Dalším čtyřem Češkám se ve čtvrtek nedařilo

vap, jis, jsvČTKSport.cz
Aktualizováno

Jde dál, druhé kolo není pro českou tenistku Petru Kvitovou při French Open konečnou stanicí. Se Španělkou Silvii Solerovou Espinosovou se ale pořádně nadřela, zápas musela obracet a nakonec vyhrála po téměř dvou a půl hodinách 6:7, 6:4 a 6:2. Naopak překvapivě neuspěla dvanáctá nasazená Karolína Plíšková. Třiadvacetiletá rodačka z Loun vypadla po porážce 6:2, 6:7 a 4:6 s Rumunkou Andreeou Mituovou. Nedařilo se ani Lucii Hradecké, Tereze Smitkové a pařížské debutantce Denise Allertové.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Petra Kvitová při utkání druhého kola French Open proti Španělce Silvii Solerové Espinosové.

Článek
Fotogalerie

Zápas mezi Kvitovou a Solerovou trval dvě hodiny a 24 minut. Česká hráčka podobně jako v prvním kole proti Novozélanďance Erakovicové potřebovala tři sety. Ve třetím kole, jež bylo v minulých dvou letech na French Open její konečnou, se Kvitová utká s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou, kterou před třemi týdny porazila ve dvou setech ve čtvrtfinále v Madridu.

Pětadvacetiletá Kvitová tentokrát na rozdíl od úvodního duelu prohrála první sadu. Za stavu 5:4 sice měla setbol, nevyužila ho však a set následně ztratila po prohře 4:7 v tie breaku.

Kvitová v prvním vzájemném duelu s 97. hráčkou světa Solerovou udělala 54 nevynucených chyb a proměnila pouze šest z 20 brejkbolů. Díky aktivní hře však v dalších dvou sadách dokázala Španělku přetlačit a postoupila.

"Byl to zase velice těžký zápas, jako vždy na začátku grandslamu. Jsem opravdu ráda, že jsem našla cestu, jak zápas otočit a vyhrát," oddechla si Kvitová v rozhovoru na kurtu podobně jako po prvním kole. "Myslím, že můžu hrát i na antuce dobře. Moje agresivní hra zatím nefunguje, jak bych si představovala, ale věřím, že to jednou přijde. Teď musím bojovat," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Plíšková končí

Dvanáctá nasazená Plíšková usilovala o první postup do 3. kola v Paříži v kariéře a zápas s nepříliš známou Mituovou rozehrála dobře. První set získala hladce 6:2. "První set byl úplně v klidu, ona skoro netrefila kurt a já hrála dobře. Dobře jsem servírovala, takže moc šancí neměla," řekla Plíšková, kterou v utkání trápilo rameno a záda.

K postupu směřovala i v druhé sadě, když v sedmém gamu prolomila podání soupeřky a dostala se do vedení 4:3. Stá hráčka žebříčku Mituová si však okamžitě vzala podání zpět a následně srovnala po výhře v tie breaku 7:5. "Za stavu 4:3 jsem zahrála šílený game se zbytečnou dvojchybou. To se nemělo stát. Pak jsem nehrála dobře a ve třetím setu byla soupeřka lepší," řekla Plíšková.

Třiadvacetiletá Rumunka převzala iniciativu a v rozhodujícím setu se dostala do vedení 5:2. Stejně stará Češka dokázala závěr zdramatizovat a snížila na 4:5, ale hrála příliš pasivně. Rumunka však zápas ukončila při svém podání poté, co proměnila čtvrtý mečbol, který musela potvrdit umpirová rozhodčí. "Bylo to hodně blbě prohraný. Necítila jsem se moc dobře, ale přesto jsem mohla takovou hráčku porazit," řekla Plíšková a chuť si trošku spravila výhrou v 1. kole čtyřhry v páru se sestrou Kristýnou.

Hradecká nestačila na Azarenkovou

Do třetího kola nepronikla ani Hradecká, která nestačila na Bělorusku Viktorii Azarenkovou. S bývalou světovou jedničkou tak prohrála i třetí vzájemný duel, tentokrát 2:6 a 3:6. Česká vítězka Roland Garros ve čtyřhře z roku 2011 (s Andreou Hlaváčkovou) bude na pařížské antuce pokračovat ještě v deblu a mixu.

Dohrála také Allertová, která podlehla Bulharce Cvetaně Pironkovové 3:6 a 6:7. S druhým grandslamovým turnajem sezóny se loučí i Smitková. V utkání proti třiadvacáté nasazené Timee Bacsinszké ze Švýcarska uhrála pouze dva gamy.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 26 928 600 eur):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Solerová Espinosová (Šp.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:2
Mituová (Rum.) - Karolína Plíšková (12-ČR) 2:6, 7:6 (7:5), 6:4
Azarenková (27-Běl.) - Hradecká (ČR) 6:2, 6:3
Pironkovová (Bulh.) - Allertová (ČR) 6:3, 7:6 (7:2)
Bacsinszká (23-Švýc.) - Smitková (ČR) 6:2, 6:0
Čtyřhra - 1. kolo:
Matteková-Sandsová, Šafářová (7-USA/ČR) - Ramialisonová, Sibilleová (Fr.) 6:1, 7:6 (7:1)
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) - Gajdošová, Tomljanovičová (Austr.) 6:3, 7:6 (7:5)
Foretzová, Hesseová (Fr.) - Bogdanová, Uhlířová (Rum./ČR) 7:5, 6:4
Cornetová, Linetteová (Fr./Pol.) - Aojamaová, Voráčová (Jap./ČR) 6:7 (1:7), 7:5, 6:2
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Martínezová, Lindstedt (Šp./Švéd.) - Hlaváčková, M. López (4-ČR/Šp.) 7:5, 2:6, 10:5
Muži:
Čtyřhra - 2. kolo:
Albot, Rosol (Mold./ČR) - Haase, Južnyj (Niz./Rus.) 6:1, 6:7 (6:8), 6:3
Výsledky ostatních zápasů zde

Reklama

Související témata: