Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elio P5: Tříkolový prototyp dostane nový motor a převodovku, ukáže se příští rok

Jan Mička
Diskuze (5)
Společnost Elio Motors na světě není dlouho, přesto ale pracuje na další generaci svého tříkolového prototypu. Představit jej má příští rok.

Myšlenka tříkolového vozu je stará jako celá automobilová historie, současní výrobci však od ní už prakticky upustili. Naštěstí se najdou výjimky jako je holandský Carver nebo britský Morgan, spíše se ale jedná o zajímavost než vozidlo pro masy. Americká společnost Elio má zcela odlišné smýšlení.

Firma Elio Motors byla založena roku 2008 a od té doby se stále drží jediné myšlenky – vyrábět použitelná tříkolová vozidla s nízkou spotřebou, přijatelnou cenou a dlouhým dojezdem. V minulosti jsme se na Auto.cz setkali s oranžovým prototypem P4 (je na snímcích), které poháněl tříválec o výkonu 41 kW. Vozidlo motor v pohodě stačí, sprint z 0-96 km/h zvládne pod 10 sekund a v průměru si řekne o 2,8 litru benzinu na 100 kilometrů. Díky třicetilitrové palivové nádrži tedy urazí více než 1000 kilometrů na jedno natankování. Firma navíc přišla se zajímavou studií: P4 prý totiž ročně do ovzduší vypustí méně metanu než jedna kráva.

V současnosti firma začala pracovat na další generaci svého prototypu s označením P5 a celkově vznikne třicet exemplářů číslovaných vzestupně. V tomto případě jde hlavně o nový tříválcový motor vyvinutý společně IAV Automotive Engineering a pilotovanou převodovku Multi-mode od japonského Aisinu. Elio říká, že P5 představuje jedinečnou kombinaci výkonu a efektivity, oficiální informace však mluví akorát o spotřebě 2,8 l/100 km, která se od předchozího prototypu P4 neliší.

Elio Motors pracuje na prototypu společně s firmou Comau, který je ve vlastnictví koncernu FCA. Pro výrobu vozu byla vybrána továrna v americkém městě Shreveport, kde GM dříve vyrábělo Hummer H3 a Chevrolet Colorado. Cena vozu má být nízká – pouze 6.800 dolarů (asi 165.000 Kč). Představit by se měl v polovině příštího roku.

Jan Mička
Diskuze (5)
12. 6. 2015 17:27
Re: .
to asi jo, ale stejně ty výrobce - technické nadšence obdivuju, prodej bude asi v řádech kusů
10. 6. 2015 22:33
Re: .

10. 6. 2015 22:32
Re: Koncepce
A na takových tříkolkách je ještě fajn, jak se s nimi dá bezvadně vyhýbat dírám v silnici. Velkou díru si namíříš pohodlně mezi přední kola, ale naplno jí sežereš tím zadním. ;-\
10. 6. 2015 18:26
Koncepce
tříkolky je do města nesmysl. Je širší než mnohem větší čtyřkolové auto aby se nepřevrátila. A delší. Velikost vnitřku naprosto mizerná vzhledem k zabrané ploše.
Ideální do města je koncepce mopedauta - maloobjemový diesel nebo hybrid, nízká hmotnost, 2 místa k sezení, variátor. Nebo Fiat Seicento, ten se vejde taky naprosto všude, na šířku má míň než Smart.
10. 6. 2015 16:23
Bože proč....
„P4 prý totiž ročně do ovzduší vypustí méně metanu než jedna kráva. "

Když on zážehový motor na benzín toho metanu moc nevypustí. Jedná se o přepočtený ekvivalent co2 k metanu podle toho, jak moc který plyn způsobuje skleníkový efekt.
Přesto díky za zprávu o smysluplném a originálním dopravním prostředku. Kdyby to zkrátili a snížili cenu, tak by měli šanci i v EU, ale takhle to s clem moc růžové mít nebudou. Hodně levných aut (pod 160 tisíc Kč) pro dva je žalostně málo, a tak jsou lidi nuceni kupovat vraky svařené ze dvou aut pro čtyři-pět i když by jim dvě místa stačily. Hlavně do města ideál. Smart selhal na stupidní cenové politice M-B.