Hlavní obsah

Kolumbie - Brazílie 1:0Neymar ztratil nervy a Brazilci se strachují o postup ze skupiny

Santiago

Brazilští fotbalisté si zkomplikovali postup ze skupiny na mistrovství Jižní Ameriky. Ve svém druhém vystoupení nestačili na Kolumbii, se kterou prohráli 0:1. Navíc přišli o hvězdného útočníka Neymara, který neudržel po skončení utkání nervy a míčem trefil protihráče do zad, za což vyfasoval červenou kartu.

Rvačka po zápase Copy Ameriky - Kolumbie: Brazílie

 
Článek
Fotogalerie

Byl to klidný zápas. Až do doby, kdy hlavní arbitr odpískal konec utkání. Poté se na hřišti strhla mela, kterou spustil útočník Neymar, jenž nastřelil míčem protihráče do zad. Ihned se dočkal odplaty, kterou obstaral další forvard Carlos Bacca. Oba za své počínání dostali červenou kartu. Budou tak chybět svým týmům v posledních zápasech ve skupině.

Neymar už v samotném zápase dostal žlutou kartu, která by sama o sobě stačila k jeho nucené absenci v příštím utkání s Venezuelou.

Brazilcům tak skončila 11 zápasů trvající neporazitelnost pod trenérem Carlosem Dungou. aopak Kolumbie se výhry nad pětinásobnými mistry světa dočkala poprvé po 24 letech.

O triumfu svěřenců argentinského trenéra Josého Pekermana rozhodl na Estadio Monumental v Santiagu obránce Jeison Murillo gólem v 35. minutě.

"Kolumbie ukázala, že má velmi zkušený tým. Naši hráči se občas nechali unést jejich provokacemi a zapomněli hrát fotbal. A Brazílie má hrát fotbal, ne válčit," zlobil se Dunga.

Kolumbijci hráli po předchozí porážce od Venezuely (0:1) o všechno. "Nesměli jsme už zaváhat, potřebovali jsme zahrát po všech směrech perfektní zápas. Tým ukázal, že vyzrál a že může zápasy tohoto typu zvládnout," řekl Pekerman.

Neúplnou tabulku skupiny C vede se třemi body právě Venezuela, jež se dnes utká s Peru. Tři body teď mají i Brazílie a Kolumbie. Ze tří skupin postoupí do play off vždy dva týmy a další dva ze třetích míst.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Chile:
Skupina C:
Kolumbie - Brazílie 1:0 (1:0)
Branka: 35. Murillo. ČK: 90.+6 Neymar - 90.+6 Bacca.
1.Venezuela11001:03
2.Brazílie21012:23
3.Kolumbie21011:13
4.Peru10011:20

Reklama

Související témata: