Hlavní obsah
Článek

Bývalá manželka známého režiséra Juraje Herze Tereza Herz (55), rozená Pokorná, ve své době patřila k našim nejpůvabnějším herečkám, za což mohla zejména její první velká filmová role - Kachyňův snímek Lásky mezi kapkami deště.

Vitální Tereza Herz momentálně působí v Nočním Mikrofóru na Dvojce Českého rozhlasu, jehož barvy hájila i na víkendovém zápase v takzvaném footgolfu. Bláznivou hru s míčem si zahrála společně s dalšími moderátory Dvojky, například s Petrem Jančaříkem a Janou Rychterovou.

Při pohledu na energickou herečku, která neztratila nic ze svých někdejších půvabů, by jen málokdo poznal, že má v občance skutečně napsané správné datum. Však také kdysi působila jako sólistka baletu Laterny Magiky, což se na její postavě samozřejmě pozitivně projevuje dodnes. Nakonec se ale prosadila především jako herečka.

„Protože byl můj první film Lásky mezi kapkami deště úspěšný, dostávala jsem stále další a další nabídky. Za filmovými režiséry přišli i ti divadelní a já začala střídat balet s herectvím. S manželem, režisérem Jurajem Herzem, jsme v roce 1987 odešli do Mnichova. Po narození dcery Annelie jsem se vrátila k filmům, tentokrát ale v němčině. Bylo jich celkem šest. Dva z nich, ve kterých jsem hrála hlavní role, získaly i ocenění na filmových festivalech,“ pochlubila se Tereza Herz, která v současnosti občas píše články do časopisů a moderuje ve zmíněném rádiu.

Reklama

Další články

Načítám