Apple Music chystá na podnět slavné zpěvačky zásadní krok, kterým může porazit Spotify

apple
0Zobrazit komentáře

Na nedávném keynote Apple oficiálně představil svojí hudební službu Apple Music, která by měla konkurovat zavedeným společnostem jako Spotify nebo Rdio. Světlo světa by měla spatřit 30.6. a pro všechny uživatele chystá 3 měsíční trial verzi zdarma. Právě trial verze jsou u všech těchto služeb největším problémem, protože v těchto fázích neplatí autorské poplatky.

Toho si všimla i neustálá bojovnice za práva hudebníků, Taylor Swift, a zaslala otevřený dopis Applu, kde kritizuje politiku společnosti a vyzývá k tomu, aby Apple začal platit umělcům poplatky i ze zkušebních verzí. A protože jde o jednu z nejvlivnějších zpěvaček, Apple jí vyslyšel. Konkrétně Eddy Cue, mediální šéf Applu, který informaci před několika hodinami publikoval na Twitteru.

spotify

Přečtěte si takéSpotify jde do boje s Applem a ohlašuje monstrózní investici ve výši 526 milionů dolarůSpotify jde do boje s Applem a ohlašuje monstrózní investici ve výši 526 milionů dolarů

Je to zásadní tah, který může kromě Taylor přilákat nové tváře a který se liší od zavedené konkurence. To, jestli Taylor svojí hudbu, která zaznamenává až miliardu zhlédnutí např. na Youtube, na Apple Music opravdu publikuje, není známo, píše Recode.

Proč ale Apple k tomuto kroku dospěl až nyní? Podle všeho se tak zaměřoval na větší nahrávací společnosti, které představují majoritu trhu, že zapomněl na menší hudebníky, kteří ale mnohdy rozhodují o úspěchu mezi velkým % fanoušků. Takže krok, který prostřednictvím Twitteru Apple udělal, může znít trochu vtipně.

Spotify zatím drží svoje další plány pod pokličkou, ale můžeme čekat, že jejich nedávná půlmiliardová investice je posune výrazně kupředu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym