Hlavní obsah

Krásné počasí pro vaši postavu

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Plavky, co jsem měla loni na dovolené, jsou mi malé, protože je venku hezky a já nechci zabíjet čas zavřená v posilovně, kde musím platit za to, že se potím. S touto výmluvou je nyní konec.

Foto: Supertělo.cz (5x)

Počasí v létě přeje tréninku pod širým nebem.

Článek

Ještě jste dnes nebyli cvičit, ale venku je tak krásně, že nechcete být při cvičení zavření doma ani v tělocvičně? Řešením je trénink pod širým nebem. Budete mít radost z krásného počasí a z čerstvého vzduchu, a navíc budete mít dobrý pocit, že jste udělali něco pro svoji postavu.

 1. Výskoky na lavičku a zvednutí kolene

V tomto cviku skvěle zapojíte všechny svaly na nohou a zároveň zlepšíte svou kondici a spálíte nadbytečné tuky. Postavte se před lavičku a proveďte výskok snožmo na lavičku, poté zvedněte koleno nahoru. Cvik končí seskokem zpět na zem. Dýchejte pravidelně a snažte se dělat výskoky co nejrychleji. Odrážejte se od špiček a vyskočte co nejvíce nahoru s měkkým dopadem na lavičku. Zkuste provést výskoků minimálně 20 (po 10. výskoku zvedejte koleno druhé nohy). Ale pokud vám ještě zbývá energie, můžete jich udělat i více.

 2. Klik na lavičce

Pokud chcete v jednom cviku zapojit celé tělo, je jednou z nejlepších variant právě klik. Zapojí se prsní svaly, svalstvo ramen, celé ruce, trup, břicho i nohy. Pozice, kdy je horní část těla výše než nohy, je snadněji zvládnutelná, protože zde není takový nápor na ruce, které zvláště dámy mívají slabší. Opřete se dlaněmi o lavičku, ruce máte více než na šířku ramen, celé tělo je v jedné rovině. Pak jděte s výdechem dolů do kliku, až se dotknete hrudníkem lavičky. S výdechem se vytlačujte pomocí paží, ramen a prsních svalů zpět nahoru. Ohlídejte si, aby bylo celé tělo zpevněné a neprohýbejte se v bedrech. Proveďte 10–15 opakování.

 3. Přeskoky přes švihadlo

Při skákání přes švihadlo se opět zapojí svaly celého těla s důrazem na svalstvo nohou. Také tím prospějete svému kardiovaskulárnímu systému a díky vyšší tepové frekvenci opět spálíte i tukové zásoby. Tento cvik vám možná nepůjde hned, je potřeba ho provádět stále znova, abyste získali ten správný grif a aby se vám švihadlo nezaplétalo do nohou. Snažte se skákat plynule tak, aby bylo švihadlo stále napnuté. Odrážejte se ze špiček a důležité je nedopadat na paty. Zkuste zvládnout 40 přeskoků.  Až to pro vás bude moc jednoduché, můžete si opakování postupně přidávat.

 4. Tricepsový klik za tělem s oporou o lavičku

Nikdo nechce mít povolené svalstvo na rukou, proto je tu jeden z nejlepších cviků na zadní část paží (tricepsy). Opřete se dlaněmi o okraj lavičky, přičemž ruce mějte na šířku ramen. Nohy jsou rovné, opřené patami o zem. S nádechem se spouštějte co nejvíce dolů, hýždě a záda jsou co nejblíže k lavičce. S výdechem se vytahujte zpět nahoru. Důležité je pohlídat si, aby záda byla rovná a ramena stažená dolů a aby většinu tělesné váhy nesly právě tricepsy. Tento cvik proveďte 10–15x.

Doporučujeme celý trénink pojmout formou kruhového tréninku. To znamená, že uděláte všechny cviky ihned za sebou, kdy pauza následuje až po posledním cviku a trvá 1 minutu. Poté celé kolo zopakujte ještě dvakrát. Ovšem pokud jste začátečníci, můžete provést nejdříve jeden cvik, pak si odpočinout a takto pokračovat až do konce tréninku.

Další zajímavé typy, rady a návody ke zkvalitnění vašeho života najdete na www.supertelo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám