Konec dohadům. Nový Ford Focus RS má 350 koní

Až do dnešního dne to bylo stále jen „asi“, „zhruba“ nebo „přes 315 koní“. S tím je ale konec. Ford konečně oznámil definitivní výkon pro nový Focus RS. Výsledek vypadá velmi slibně. Nové RS totiž dostane 257 kW (350 koní).

Motor 2.3 EcoBoost se do Focusu přestěhoval z Mustangu, přičemž pro ostrý hatchback byl ještě dále upraven. Jiné je turbo, větší je mezichladič stlačeného vzduchu, měnilo se také sání a výfuk. Na hlavu válců byla použita jiná slitina a blok válců dostal pevnější vložky.

Nový Focus RS tak bude disponovat maximem 257 kW (350 koní) při 6800 ot./min a vrcholem točivého momentu 440 Nm, který půjde na všechna čtyři kola v rozmezí od 2000 do 4500 ot./min. Díky funkci overboost ale může motor vyprodukovat krátkodobě až 470 Nm.

Ford Focus RS nové generace byl k vidění už několikrát. O nadcházejícím víkendu se ale poprvé představí veřejnosti přímo v akci. Stane se tak na festivalu rychlosti v Goodwoodu. 

Nový Ford Focus RS bude mít výkon 350 koní

Nový Ford Focus RS_1.jpgNový Ford Focus RS_2.jpg

Speciál: Ford Focus

Třetí generace Fordu Focus je koncipována jako globální: prakticky stejný model se prodává v Evropě, Americe i Asii. Vznětové motory TDCi a karoserie kombi jsou ale vyhrazeny jen evropským zákazníkům.

Nástupce byl představen 10. dubna 2018 v Londýně.  Stojí na zbrusu nové platformě, slibuje větší vnitřní prostor a zejména zcela nové motory. Vedle známých výbavových linií zahrnuje nabídka také luxusní Vignale i off-roadově založenou verzi Active s větší světlou výškou.

Nová generace • Ford Focus ST • Minitest Ford Focus Active 2.0 EcoBlue AT • Hybridní verze • 2.0 TDCi vs. 2.3 EcoBoost

Doporučujeme

Články odjinud