Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výkonnější Mazda MX-5 prý nakonec nevznikne

Ondřej Chamilla
Diskuze (72)
Manažer programu Mazda MX-5 Nobuhiro Yamamoto v rozhovoru pro magazín Top Gear řekl, že nedávno představený roadster nedostane žádnou výkonnější variantu.

Většina fanoušků Mazdy MX-5 vám řekne, že tohle auto vlastně není o výkonu a užijete si jej kvůli obratnosti a přístupnosti limitů. Jenže stejně se mnozí automobiloví nadšenci ptají, kdy konečně přijde i nějaká výkonnější verze. Ani u nejnovější generace ND ji však nečekejte, alespoň to vyplývá ze slov Nobuhira Yamamota, kterého vyzpovídal Top Gear na Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Yamamoto řekl, že „je důležité nevázat se na čísla“, protože „řidičský zážitek a pocity jsou důležitější než síla“. Výkonnější MX-5 prý navíc bude drahá, což jde proti základní filozofii vozidla. Dále padla otázka na turbem přeplňované motory. Ty však Yamamoto údajně nikdy ani nezvažoval, protože „atmosférické jednotky jsou jednoduše skvělé, obzvláště pro tento typ vozu“.

Nejsilnější současná Mazda MX-5 nabízí dvoulitrový motor Skyactive s výkonem 118 KW a točivým momentem 200 N.m. Druhým motorem v nabídce je patnáctistovka s 96 kW. Pokud tedy budete chtít nejprodávanější roadster světa ve výkonnější variantě, musíte k některým z úpravců.

Existuje však ještě jedna možnost, a to italská. Nynější MX-5 totiž vznikala ve spolupráci s Fiatem. Ten má představit svůj vlastní roadster 124 Spider na stejných základech, a to ještě tento rok. Očekává se přitom, že pod kapotou budou přeplňované motory MultiAir, které by mohly nabídnout vyšší výkon než Mazda.

Ondřej Chamilla
Diskuze (72)
Avatar - praděda7
4. 7. 2015 11:05
Re: Výkonu nie je nikdy dosť
No a přesně taková auta se mě líbí. V tomto stylu 2DR coupé jsem měl Capri XL, Celica ST, Celica SX, Integra VTiR, Integra Type R. Některá měla splývající záď, některá ne. Možná nejsplývající záď mělo 1970 Capri XL 1600. Na tu dobu nejhezčí kupátko na trhu. Miloval jsem ji. Byla ve zlatavé metalíze Grecian Gold. Bohužel nemám elektronickou fotku. ;-\
Avatar - praděda7
4. 7. 2015 10:51
Re: Výkonu nie je nikdy dosť
Jo, o Caymanovi nebo i Boxterovi (s Boxterem cabrio A/T jsem nějakou chvíli jezdil) jsem také kdysi uvažoval. Ale to už je dávno. Bohužel se k mému životnímu stylu už nehodí. Ani ta M2ka. Dovedl bych si představit M135i s 5ti dveřmi a možná, ale tady opravdu jenom možná M235i. Golf R ? Do ničeho většího bych nešel, protože mě v garáži už čučí rodinná X5ka a také manželčin Yaris.
Avatar - white label
4. 7. 2015 00:25
Re: Výkonu nie je nikdy dosť
Ano, II. gen vypadá lépe, ale pořád to není typické kupé se splývavou linií střechy s absencí Bé sloupku..., ale jakýsi "hybrid kupé" částečně odkazující na odkaz 2dv. sedanu E30.

[odkaz]
Avatar - Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
Re: Výkonu nie je nikdy dosť
Kup si Caymana, když pominu 911-tku, která je skvělá, ale drahá, tak Cayman je zkrátka a dobře jedno z nejlepší aut na světě, nemá chybu, dobře jezdí, drží cenu, chválí ho snad všichni, NIKDY jsem na něj neslyšel špetku kritiky, má charakter a je to Porsche. Se vším úctou, BMW, zvlášť v poslední době, nemá co nabídnout. Kdybych neměl rád roadstery, už je dávno v garáži
Avatar - praděda7
3. 7. 2015 22:52
Re: Výkonu nie je nikdy dosť
M2 šmrnclé dvoudveřovým sedanem... >:D No, spíš gen I. Gen II vypadá podstatně lepší. Zrovna tak M135i Gen II vypadá o moc lepší než Gen I. I když udělat něco s tou prdeličkou byl asi moc těžký oříšek. Předek ale vyšel. :yes: