Hlavní obsah

Rodinná večeře může být peklo, zvláště když je maminka alkoholik

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama Krisha natočil nezávislý americký scenárista, herec a režisér Trey Edward Shults. Jde o neveselou studii alkoholismu a vztahů ve středostavovské americké rodině plnou vypjatých emocí.

Foto: kviff.com

Krisha

Článek

Na svátky se schází rozvětvená americká rodina v luxusním domě vyšší střední třídy. Zmatené pobíhání po domě, objímání příbuzných a vaření by mělo téměř idylickou atmosféru, kdyby ho od počátku nedoprovázela znepokojující hudba. Kamera se tváří téměř dokumentárně, ale hudba napoví, že půjde o psycho-drama.

V srdečném vítání stárnoucí paní Krishy je cosi nuceného, přetvářka ve stylu „hezký a šťastný domov“ nemůže vydržet věčně. Že paní Krisha není v pořádku, prozradí zpočátku jen záběr na truhličku s pilulkami a na láhev vína.

Snaží se po letech nesměle obnovit vztah s dospělým synem, jenže ten už o to dávno nestojí. Krisha proto odchází do svého pokoje a otevírá láhev...

Shults se zaměřil hlavně na autenticitu obrazů z rodinné sešlosti a v tom smyslu uspěl. Ačkoliv jde o drama dost předvídatelné, nelze mu upřít emocionální sílu. Dobře pracuje s hudbou a slušné herecké výkony odvádějí i neherci. Režisér odvážně obsadil svou tetu, matku i babičku a z filmu snadno můžete získat dojem, že se díváte na záznam večeře skutečné rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám