Tenhle nový český vzdělávací online projekt chce být jedničkou na trhu

Pavel HoralíkPavel Horalík

vimvic
0Zobrazit komentáře

Online vzdělávání ve světě frčí už nějakou dobu. A snad už konečně začíná ožívat také u nás. Po nedávném a poměrně tichém startu projektu Seduo.cz, za kterým stojí společnost LMC, s.r.o. (provozující portály Jobs a Práce.cz) se nyní do stejného segmentu vrhl také Michal Hardyn a jeho tým.

„Projekt VímVíc.cz je online platforma propojující kvalitní lektory a uživatele se zájmem o získání nových dovedností. Hlavním pilířem je široká nabídky video kurzů – od HTML, CSS, různých forem marketingu, přes grafiku až po kreativní kurzy a osobní rozvoj. Proti zahraniční konkurenci je naší výhodou dostupnost kurzů v češtině”, přibližuje Hardyn, který úspěšně provozuje projekty PlnaPenezenka.cz a AffiliateClub.cz.

Screen Shot 2015-07-28 at 02.25.17

Přečtěte si takéVybrali jsme 4 nejlepší online hry, které vás jednoduše naučí programovatVybrali jsme 4 nejlepší online hry, které vás jednoduše naučí programovat

Vzdělávání po internetu je opravdu žhavým tématem. Příkladem toho může být nedávná akvizice LinkedInu, který za 1,5 miliardy dolarů získal pod svá křídla edukační kolos Lynda nebo investice 65 milionů dolarů v round D do projektu Udemy.

„V prvním roce chceme vystavět kurzy s lektory ve studiu, hlídat kvalitu dramaturgie, videa, zvuku. Později budeme část lektorů vést k samostatné tvorbě. Náš focus je na kvalitu kurzů – za tímto účelem budeme využívat hodnocení uživatelů a 30-ti denní garanci vrácení peněz,” dodává Michal Hardyn.

Ceny kurzů na VímVíc se budou pohybovat od pár stovek až po vyšší tisíce korun u odborných kurzů na programování nebo náročnějších obchodních témat. Businessově bude projekt fungovat tak, že si platby za kurz rozdělí fifty fifty s lektorem. Na projektu aktuálně pracuje celkem 8 lidí, kteří ho chystají od prosince 2014. Pro start projektu je již nyní připraveno celkem 30 kurzů a dalších 50 je v jednání. Cílem projektu je nabízet víc jak 1 000 online kurzů.

Všem nám je jasné, že v některých oborech je nejenom české školství poměrně pozadu a chvíli potrvá, než se něco změní. A právě toho využívají podobné projekty jako VimVic. Pokud se vám tedy projekt zamlouvá, podpořte ho na Startovači.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym