6. srpna 2015 • 11:00

Divoká příprava Barcelony: Messi dal obránci hlavičku a škrtil ho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony v generálce na evropský Superpohár porazili v přípravném utkání na Nou Campu AS Řím 3:0 a získali tradiční Joan Gamper Trophy. Brankami k výhře přispěli i hvězdní útočníci Lionel Messi a Neymar, kteří dostali po mistrovství Jižní Ameriky delší volno a v předchozích zápasech chyběli. Messi se ještě stihl dostat do rozmíšky s obráncem Mapouem Yangou-M'biwou.



Takhle se ikona jednoho z největších fotbalových klubů na světě nekoná. Argentinský fotbalista Lionel Messi neudržel nervy a vyjel proti francouzskému obránci. M´biwu nejdříve udeřil prudce do hlavy a následě ho chytl pod krkem.

Za své počínání oba vyfasovali žlutou kartu, ale dost nahlas si říkali o vyloučení. Bylo by to teprve podruhé v kariéře, kdy by byl osmadvacetiletý Argentinec poslal předčasně ze hřiště. Jedinou červenou kartu má Messi ze svého reprezentačního debutu proti Maďarsku z roku 2005.

 

Na konečných 3:0 zvýšil krásnou střelou do horního roku branku z téměř 30 metrů Ivan Rakitič. "Chceme se dostat na stejnou úroveň jako na konci minulé sezony. Cítíme se dobře a funguje nám to. I když to byl jen přátelák, hráli jsme na vítězství jako v každém jiném zápase," řekl Rakitič.

Barcelona, která v minulém ročníku vyhrála vedle Ligy mistrů i domácí titul a pohár, se utká o evropský Superpohár v úterý v Tbilisi se Sevillou. Pak ji čekají dva zápasy o španělský Superpohár a 23. začátek La Ligy.

V úvodu sezony se bude muset obejít bez obránce Jordiho Alby, který se v utkání s AS Řím zranil a deset až patnáct dní si nezahraje.

Argentinský fotbalista držel Mbiwu pod krkem.
Argentinský fotbalista držel Mbiwu pod krkem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud