12
Fotogalerie

SUV Landwind X7, čínská kopie Range Roveru Evoque, míří na trh

Landwind X7 je přibližně třikrát levnější než Evoque. Dealer dokonce nabízí originální masku chladiče Range Roveru Evoque včetně nápisu na kapotě.

Kapitoly článku:


Ochrana duševního vlastnictví v Číně nic neznamená. A tak se na čínském trhu začíná oficiálně (a zcela legálně) prodávat nestydatá kopie Range Roveru Evoque, která se jmenuje Landwind X7. Tato značka „proslula“ na evropském trhu například katastrofálními crash testy.

landwind x7 (3).jpglandwind x7 (2).jpglandwind x7 (1).jpg
Málo Range Rover? Prodejce Landwindů X7 vám nabídne i originální masku chladiče britského vozu včetně ikonických písmenek na kapotu. Pak už opravdu nikdo nic nepozná

Landwind X7 je přibližně třikrát levnější než Range Rover Evoque, ale zákazník zase dostane docela solidní motor. Benzínový přeplňovaný dvoulitr pochází od Mitsubishi, má výkon 190 koní a točivý moment 250 Nm. Auto je jen předokolka a standardně má osmistupňový automat. Podle čínské normy spotřebuje 10,4 litru na 100 km.

Web CarNewsChina upozorňuje, že Landwind X7 není jen designová kopie, ale vyložený klon, neboť obě auta, originální Range Rover i čínské SUV, jsou prakticky totožná co do rozměrů a rozvoru. Landwind je jen o 75 kg lehčí, protože nemá pohon všech kol.

Zajímavé je, že dealer vozů Landwind dokonce nabízí originální masku chladiče Range Roveru Evoque včetně charakteristických písmen na kapotu, takže ze svého Landwindu můžete udělat auto, které bude od originálu téměř k nerozeznání.

Land Rover

První vůz Land Rover vznikl ve Velké Británii v roce 1947 jako inspirace americkým Jeepem.

V roce 1978 se značka specializující se na terénní automobily oddělila od Rover Company. Vlastnilo ji BMW a Ford, od roku 2008 patří k indickému Tata Motors.

Range Rover • Range Rover Velar • Range Rover Evoque • Land Rover Discovery • Land Rover Defender

Doporučujeme

Články odjinud