Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jícha se dočkal přestupu, další čtyři roky bude působit v Barceloně

Berlín - Házenkář Filip Jícha přestoupil z Kielu do Barcelony. Španělský klub, úřadující vítěz Ligy mistrů, za nejlepšího hráče světa za rok 2010 podle německých médií zaplatil 750 tisíc eur (asi 20,3 milionu korun) a s třiatřicetiletým českým reprezentantem podepsal čtyřletou smlouvu.

Filip Jícha
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

Jícha v Kielu působil od roku 2007, získal s ním sedm bundesligových titulů a přidal dva triumfy v Lize mistrů. V německém klubu, který vedl jako kapitán, sice bývalý hráč Lemga nebo pražské Dukly chtěl původně ukončit kariéru, ale nabídka Barcelony jeho plány změnila.

"Rozhodující byla délka nabízené smlouvy od Barcelony. Chápu, že současný klub se nechtěl vydat cestou rizika po mých zdravotních potížích v posledních letech a podobný kontrakt mi nemohl nabídnout. Přece jen německé soutěže jsou termínově náročnější, ve Španělsku nebudu mít tolik nabitý program. Rozcházíme se však jako přátelé, s rodinou na zdejší klub, fanoušky a celé město nikdy nezapomeneme," prohlásil Jícha.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha se dočkal přestupu z Kielu do Barcelony

Barcelona jedinou možností

Nejlepší házenkář světa za rok 2010 připustil, že podobnou nabídku už nečekal. "Byla to pocta, když jsem po sezoně tuto nabídku obdržel i přesto, že jsem rok pořádně nehrál kvůli zdravotním problémům, a Barcelona mě podepsala jako top hráče pro Ligu mistrů. Poté následovaly dva měsíce, kdy na tom můj agent s kluby pracoval," uvedl Jícha.

"Barcelona ale byla v podstatě jediná možnost, kam bych někdy mohl z Kielu odejít, jinam to nepřicházelo v úvahu. Je to pro mě ohromná výzva, jsem moc rád, že to dopadlo. Děkuji dosavadnímu zaměstnavateli, že měl snahu se domluvit na mém uvolnění," dodal. V novém angažmá se bude poprvé hlásit dnes, ovšem už ve středu se vrací do Německa, kde musí vyklidit dům. Do Katalánska vyrazí znovu počátkem příštího týdne, aby s tamním zdravotním týmem doléčil svoje problémy se stydkou kostí.

Plzeňského odchovance čeká angažmá v páté zahraniční soutěži. V minulosti působil v Saúdské Arábii a Kataru, po návratu do Evropy hrával ve švýcarském St. Gallenu, v Německu v týmu TBV Lemgo a od léta 2007 v Kielu.

V Barceloně by měl Jícha nahradit odcházející francouzskou hvězdu Nicolu Karabatice. Jako nová posila s devíti tituly nejúspěšnějšího celku v historii Ligy mistrů by měl být podle serveru Kieler Nachrichten představen ve středu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články