Samsung uvedl tři nové malé flash disky do USB

Společnost Samsung patří mezi největší výrobce pamětí a nyní oznámila rozšíření své nabídky o tři nové flash disky založené právě na vlastních NAND flash pamětech.

Model Duo obsahuje dva konektory – USB 3.0 a micro USB (USB 2.0). Je ale trochu škoda, že už nemá rovnou USB-C, i když je v této chvíli rozšíření v zařízeních stále omezené. Flash disk je tak určený pro připojování ke klasickému počítač či notebooku a mobilnímu zařízení se systémem Android. Délka činí 3,7 cm a hmotnost 6 g. Rychlost při čtení dat je maximálně 130 MB/s.

USB_Three_Main_2.jpg
Flash disk Samsung Duo a Bar

Verze Bar používá jednolitou konstrukci, kdy samotné šasi flash disku je zároveň konektorem. Elegantní design s „šampaňskou“ barvou má díky zadní zvětšené části snadnou manipulaci při vytahování z portu. K dispozici bude v kapacitách 16 GB, 32 GB a 64 GB s rychlostí čtení až 130 MB/s. Délka flash disku je čtyři centimetry a hmotnost pouze 9 g. Cena 16GB verze je 18 dolarů (přibližně 540 Kč s DPH).

USB_Three_Main_3.jpg
Kompaktní flash disk Samsung Fit

Nejmenším a kompaktním flash diskem je model Fit, který má na délku jen dva centimetry a hmotnost dva gramy. Nabízí přitom také rychlost až 130 MB/s při sekvenčním čtení a kapacity 32 GB nebo 64 GB. Cena za model s kapacitou 32 GB je přibližně 900 Kč s DPH.

Později by měl Samsung uvést stejné modely i s kapacitou 128 GB.

Diskuze (13) Další článek: Google představil svůj vlastní Wi-Fi router OnHub

Témata článku: , , , , , , , , , ,