Pevné disky Western Digital Black a Red Pro s kapacitami 5 TB a 6 TB

Pokud hledáte výkonné pevné disky s větší kapacitou, které jsou určené pro trochu náročnější použití, společnost Western Digital představila nové modely do řad Black a Red Pro.

Nové modely mají plotny s rychlostí otáček 7 200 minutu, integrovanou cache o velikosti 128 MB a připojují pomocí klasického rozhraní SATA 6 Gb/s. 6TB model řady Black je dle WD až o 29 % rychlejší než starší 4TB verze a pyšní se dvoujádrovým procesorem a technologií StableTrac pro lepší stabilizaci motoru.

WD_BLACK_6TB.jpg
WD Black s kapacitou 6 TB

Řada Red Pro zaměřená na NASy má nově v nabídce 5TB a 6TB modely a v rámci zmíněné cache paměti se pyšní propustností až 214 MB/s. Disk má vylepšenou ochranu proti externím vibracím při zapojení do pole až s 16 disky. Součástí je software NASware 3.0. Oproti verzi Red mají disky Red Pro zvýšenou záruku na pět let, stejně jako modely Black.

LR_WD_RED_PRO_6TB.JPG
WD Red Pro je ve variantě s kapacitou 5 TB a 6 TB

WD Red Pro s kapacitou 5 TB vyjde na 290 Eur (přibližně 8 700 Kč s DPH), stejně jako 5TB WD Black. Red Pro s kapacitou 6 TB stojí 319 Eur (přibližně 9 600 Kč s DPH), 6TB model Black pak mírně vyšších 329 Eur (přibližně 9 900 Kč s DPH).

Diskuze (15) Další článek: Samsung uvedl tři nové malé flash disky do USB

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,