19. srpna 2015 • 21:16

Kouč Vojvodiny volal kolegovi z Maccabi: Známe slabiny Plzně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Vojvodiny Novi Sad Zlatomir Zagorčič sbíral informace na duel 4. předkola Evropské ligy s Plzní i u svého kolegy Slaviši Jokanoviče, který s Maccabi Tel Aviv postoupil přes Viktorii v předkole Ligy mistrů. Nemyslí si, že by se hra Plzně měla od té doby výrazněji změnit a to ani přes nedělní změnu trenéra.



"Je nemožné, aby se udály velké změny za tři dny. K nějakým menším změnám asi dojde ve strategii, v sestavě mohou být tak dvě změny, ale celkově se hra Plzně výrazněji nezmění. Navíc my se jí budeme snažit vnutit naší hru," řekl Zagorčič na předzápasové tiskové konferenci.

"Bavil jsem se o Plzni s trenérem Jokanovičem, který ji nedávno vyřadil s Maccabi, a dal mi užitečné informace. Potvrdil mi, že je to kvalitní a disciplinovaný tým. Jsme si vědomi předností a nedostatků Plzně. Ty si ale nechávám pro šatnu," nechtěl konkretizovat.

Výprava Vojvodiny byla den před zápasem plná sebevědomí. Viktorii si prý přáli ještě před losem. Zřejmě cítí, že proti ní budou moci využít svou největší zbraň - rychlé protiútoky. "Jsme si vědomi svých kvalit a budeme se je snažit využít na hřišti," prohlásil Zagorčič. "Je na nás tlak, protože Čukarički i Crvena zvezda už vypadly, ale tlak už byl proti Sampdorii a zvládli jsme to. Věřím, že se to povede i teď," dodal.

Také kapitán Nino Pekarič věří, že to se spoluhráči zvládne podobně jako proti Sampdorii, kterou Vojvodina vyřadila po výsledcích 4:0 a 0:2. "Vzhledem k tomu, do jaké fáze jsme se dostali, už neexistují lehcí soupeři. Vůbec bych Sampdorii a Plzeň nesrovnával. Hrajeme o hodně, o velký zisk, takže i velké týmy mohou podlehnout tlaku. Plzeň vypadla s Maccabi, takže se může stát cokoli," řekl Pekarič. "Cítíme se být připraveni, o soupeři jsme si zjistili přednosti i nedostatky, kterých se pokusíme využít," dodal.

Připouští však, že by uvítal, kdyby v Plzni v neděli nedošlo k trenérské výměně. "Ze zkušenosti vím, že příchod nového trenéra zvyšuje u hráčů koncentraci a chuť do zápasu, takže pro nás by bylo lepší, kdyby se změna odehrála až po zápasech s námi," dodal třiatřicetiletý obránce.

Limberský o novém trenérovi: jsme na něj zvyklí
Video se připravuje ...

Nový trenér Plzně Krejčí: první dny jsou náročné, pracuji 14 hodin denně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud