6
Fotogalerie

Čínská automobilka Geely chystá nové SUV. Namířeno má mimo Čínu

Čínská automobilka Geely se opět přihlásila o slovo, když do světa vypustila první tři oficiální obrázky naznačující podobu nového SUV. Jde o kompaktní crossover velikosti Nissanu Qashqai, který nese označení NL-3. Podle některých zdrojů se tento vůz bude prodávat i jinde než pouze na domácím čínském trhu. Ve hře je údajně také Evropa.

Design má opět na svědomí Peter Horbury, bývalý desingér Volva, nicméně auto údajně vznikalo za přispění designových center v Americe, Švédsku a ve Španělsku. Očekává se, že v nabídce motorizací najdou čínští zákazníci, kteří si samozřejmě budou moci tohle auto koupit jako první, atmosférickou benzinovou osmnáctistovku, větší čtyřválec o objemu 2,4 litru a vrcholný motor opět o velikosti 1,8 litru, ale osazený turbem.

Jak můžete vidět na dalších přiložených fotkách, nové SUV značky Geely už bylo přistiženo při testech dříve. Fotky, které zveřejnili kolegové z carnewschina.com, pocházejí z května letošního roku. Stejný vůz pak jezdil při testech také v Austrálii.  

geely_3.jpggeely_1.jpggeely_2.jpggeely-nl3-suv-china-spy-1-660x584.jpggeely-nl3-suv-china-spy-2-660x459.jpggeely-nl3-suv-china-spy-3-660x470.jpg
Foto: carnewschina

Doporučujeme

Články odjinud