Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Karolína Plíšková porazila Slovinku. Do druhého kola jdou čtyři Češky

US Open

  7:51
NEW HAVEN - Světová osmička Karolína Plíšková vstoupila do generálky na US Open v New Havenu výhrou 2:6, 7:6 a 6:2 nad Slovinkou Polonou Hercogovou. V druhém kole turnaje v Connecticutu jsou tak čtyři české tenistky.

Karolína Plíšková. foto: ČTK/AP

Pátá nasazená Plíšková dotáhla po dvou hodinách k vítězství zápas, v němž nebyla daleko od porážky. Po hladce ztraceném prvním setu přišla třiadvacetiletá Češka hned na úvod druhé sady o servis a prohrávala až do stavu 2:4. Pak sice dokázala srovnat, ale po dalším brejku podávala Hercogová za stavu 6:5 na výhru v zápase.

Berdych v Cincinnati vypadl s kvalifikantem, po kanáru končí i Šafářová

Plíšková však v kritické situaci zabrala a vynutila si tie-break, který vyhrála 7:5. Třetí set už proti 64. hráčce světa zvládla Plíšková poměrně hladce a zápas zakončila čistou hrou. O čtvrtfinále bude lounská rodačka hrát s ukrajinskou kvalifikantkou Olgou Savčukovou.

Do druhého kola v New Havenu postoupily vedle Plíškové ještě další české tenistky Barbora Strýcová a Lucie Šafářová. Turnajová dvojka Petra Kvitová měla na úvod volno a v druhém kole ji čeká Američanka Madison Keysová.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.