11
Fotogalerie

Renault odhalil Talisman Estate. Nabídne nejvíce místa pro cestující

Renault ukáže ve Frankfurtu nový Talisman a to rovnou ve verzích sedan i kombi, které bylo pod tradičním označením Estate odhaleno právě dnes. Pokud vás nástupce Laguny Grandtour zajímá, můžete si ho prohlédnout na prvních oficiálních fotkách i na videu. A Renault přidal také základní informace.

Talisman s karoserií kombi má stejné vnější rozměry jako sedan. To znamená délku 4,86 m, šířku 1,87 m, výšku 1,46 m a rozvor 2,81 m. Jinak tvarovaná střecha ale přináší pro hlavy zadních cestujících tři centimetry navíc v oblasti hlavy. Stejně jako u sedanu tedy i zde Renault slibuje nejprostornější interiér v dané třídě. Porovnání se Škodou Superb bude jistě velmi zajímavé.

Na Superb ale Talisman nestačí co do objemu zavazadelníku. Jeho základní hodnota činí 572 litrů, přičemž ložná plocha je dlouhá 1116 mm. Po sklopení zadních sedadel vznikne plocha dlouhá dva metry a jeden centimetr, respektive prostor o objemu 1700 litrů.

Také Talisman Estate dostane systém řízení zadní nápravy 4Control a adaptivní tlumiče. Systém Multi-Sense známý třeba z nového Espace pak nabídne možnost vybrat jeden z režimů Comfort, Sport, Neutral, Eco a Perso. Zástup dalších asistentů zahrnuje všechno možné od čtení značek, přes adaptivní tempomat, až po hlídání slepého úhlu.

Nabídka motorizací obsahuje pět možností, přičemž dvě jsou benzinové a tři naftové. Zájemci o zážehové čtyřválce mohou sáhnout po motoru 1.6 TCe naladěném na 110 kW (150 k) nebo 147 kW (200 k), v obou případech spojeném se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou EDC.

U dieselů jsou k dispozici známé motory 1.5 dCi (81 kW/110 k) a 1.6 dCi (96 kW/130 k a 118 kW/160 k). Do prodeje vstoupí Talisman Estate v první polovině příštího roku. 

talis_01.jpgtalis_02.jpgtalis_03.jpgtalis_04.jpgtalis_05.jpgtalis_06.jpgtalis_07.jpgtalis_08.jpgtalis_09.jpgtalis_10.jpgtalis_11.jpg

Renault

Francouzská automobilka Renault byla založena třemi bratry v roce 1899. Renault byl až do roku 1996 státní automobilka a i dnes francouzská vláda kontroluje část společnosti.

Renault Scénic • Renault Clio • Renault Zoe • Renault Captur • Renault Megane • Renault Grand Scenic • Renault Kadjar

Doporučujeme

Články odjinud