26. srpna 2015 • 23:00

CSKA slaví postup do Ligy mistrů, United zničili Bruggy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté CSKA Moskva oslavují postup do základní skupiny Ligy mistrů. Přemožitel pražské Sparty ze třetího předkola doma dokázal smazat manko a porazil Sporting Lisabon 3:1. Ve velkém stylu zvítězil Manchester United, který veze výhru 4:0 z Brugg. Hattrickem týmu vystřílel postup Wayne Rooney. Slavit může i Bayer Leverkusen, který si poradil s Laziem.



Rooney se v úvodu sezony trápil a byl kritizován. Gólově se totiž neprosadil od dubna, celkem na gól čekal 878 minut hry. Prosadil se až ve 20. minutě utkání v Bruggách, kde United hájili domácí výhru 3:1. Výbornou přihrávkou ho ke skórování vyzval Depay.

Definitivně naději Brugg na postup ukončil Rooney chvíli po přestávce, kdy zakončil povedenou kombinační akci anglického týmu, a hattrick završil v 57. minutě. Byl to jeho druhý třígólový zásah v pohárové Evropě, ten první se mu povedl v roce 2004 při debutu za Manchester United. Čtvrtý gól Rudých ďáblů vstřelil Ander Herrera. Pátý mohl přidat Javier Hernandez, ale neproměnil penaltu.

Manchester United, vítěz Ligy mistrů z let 1999 a 2008, se do nejprestižnější soutěže vrací po jedné sezoně, kdy mezi evropskou elitou chyběl.

Rooney se objímá s Anderem Herrerou.
Rooney se objímá s Anderem Herrerou.

Odvetu zvládl také moskevský CSKA, který ve 3. předkole vyřadil pražskou Spartu. Se Sportingem sice dotahoval jednogólovou ztrátu z prvního zápasu a navíc prohrával po poločasu 0:1, ve druhé půli ale třemi góly vývoj duelu otočil. Zápas pískal český rozhodčí Královec, jenž ještě za stavu 2:1 neuznal v 82. minutě Sportingu gól z rohového kopu. Podle pokynu asistenta rozhodčího totiž centr na vyletěl mimo hřiště. O tři minuty později naopak rozhodl postupovým gólem domácí Ahmed Musa.

Účast i pro letošní ročník si vybojoval loňský osmifinalista Leverkusen, který doma porazil římské Lazio 3:0 po brankách Calhanoglua, Mehmediho a Bellarabiho. Bayer dokázal duel s italským týmem otočit, v Itálii totiž před týdnem prohrál 0:1.

Vůbec poprvé se v do Ligy mistrů probojoval tým z Kazachstánu, který bude ve skupinách reprezentovat Astana. Ta vyřadila APOEL, když po domácí výhře remizovala na Kypru 1:1. Po roční přestávce se do základních skupin dostal také BATE Borisov, který sice prohrál v Bělehradu s Partizanem 1:2, ale po výhře 1:0 z prvního zápasu zásluhou gólu na hřišti soupeře postoupil.

Odvetné zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

APOEL Nikósie - Astana 1:1 (0:0)
Branka: 60. Štilič - 84. Maksimovič. První zápas 0:1, postupuje Astana.

Partizan Bělehrad - BATE Borisov 2:1 (0:1)
Branky: 74. vlastní Žavnerčik, 90.+3 Šaponjič - 25. Staševič. První zápas 0:1, postupuje Borisov.

Nemistrovská část:

Leverkusen - Lazio Řím 3:0 (1:0)
Branky: 40. Calhanoglu, 48. Mehmedi, 88. Bellarabi. ČK: 68. Mauricio (Lazio). První zápas 0:1, postupuje Leverkusen.

Club Bruggy - Manchester United 0:4 (0:1)
Branky: 20., 49. a 57. Rooney, 63. Herrera. První zápas 1:3, postupuje Manchester.

CSKA Moskva - Sporting Lisabon 3:1 (0:1).
Branky: 49. a 72. Doumbia, 85. Musa - 36. Guttiérrez. ČK: 90.+2 Joao Mário (Sporting). První zápas 1:2, postupuje CSKA.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud