16
Fotogalerie

Koncept Lada Vesta Cross se představil v Moskvě. Co na něj říkáte?

Kapitoly článku:


Ruská automobilka Lada, která nyní patří pod alianci Renault-Nissan, představila na přehlídce terénních vozidel v Moskvě koncept poloterénního kombi. Jmenuje se Lada Vesta Cross a vedení společnosti naznačuje, že by se mohlo dostat do sériové výroby.

lada vesta (7).jpglada vesta (8).jpglada vesta (9).jpg
Z konceptu Vesta Cross vznikne pravděpodobně pouze klasické kombi, aby poloterénní model neparazitoval na prodejích SUV Lada X-Ray. Nicméně jakýsi „Scout“ by se v Evropě neztratil

O technice se toho z tiskové zprávy moc nedovídáme, ale model Lada Vesta jako takový má naznačovat budoucnost automobilky Lada a především její snahu výrazně se modernizovat na úroveň západoevropských standardů.

Stejně jako dříve představený sedan Vesta, i kombi se bude snažit prosadit na evropských trzích. Lada nyní spolupracuje s německými institucemi, kde ladí například nastavení stabilizačního systému ESP. Ten je na trhu v EU povinný.

Právě kvůli evropské legislativě bude zřejmě Lada Vesta dražší než na domácím ruském trhu. Pod kapotu se s nejvyšší pravděpodobností dostanou motory od Renaultu, které plní emisní normu Euro 6. Očekává se motor 1.6 MPI, který byl nyní modernizován na tuto emisní normu, stejně tak diesel 1.5 dCi.

Lada

Lada je značka ruského výrobce AvtoVAZ, dnes jediná. Vznikla v roce 1970 a byla velmi populární v celém sovětském bloku.

AvtoVAZ je od roku 2008 součástí skupiny Renault-Nissan-Lada a Lada je v Rusku stále nejoblíbenější značkou.

Lada Niva • Lada 4x4 • Lada Vesta Cross

Doporučujeme

Články odjinud