Google vypustil robota do amerických lesů

HUMANOID ATLAS

Google vypustil robota do amerických lesů 1
Svět
Echo24
Sdílet:

Videa robotů, kteří se dokážou pohybovat stejně jako lidé, nejsou žádnou novinkou. Google nicméně zveřejnil nové video, na němž je vidět robot nazývaný Atlas, jak pobíhá po lese. Jedná se o první takové video v historii.

Podle britského serveru Independent se jedná o přelomový okamžik, protože takzvaní humanoidi byli do této doby testováni pouze v laboratořích, na běžících pásech v uměle vytvořeném prostředí a byli neustále kontrolováni a řízeni.

Nicméně na videu, který zveřejnila společnost Boston Dynamics, jež patří společnosti Google, je vidět robota, jak běží po lesní cestě a prodírá se lesním porostem.

„Chceme toho robota dostat do světa. Pohyb venku mimo laboratoř je prostě úplně jiná výzva, protože není možné předvídat, jaké to tam bude,“ vysvětluje zakladatel společnosti Marc Railbert, podle nějž udělal výzkumný tým v pohybu robota velký pokrok.

„Neříkám, že robot dokáže dělat všechno, co dokážete vy, ale můžete si představit, že se na takovou úroveň dostane, pokud v našem úsilí nepolevíme,“ dodává Railbert.

Robot se stále pohybuje na řetězu, prostřednictvím jehož je napájen, takže prozatím není zcela volný. Nicméně ve chvíli, kdy bude zdroj energie integrován dovnitř robota, bude moci dosáhnout prakticky neomezeného pohybu.

Čtěte také: Historický mezník: robot si uvědomil sám sebe

Sdílet:

Týdeník Echo

Koupit
×

Podobné články