Dlouho očekávaná česká indie hra Rememoried je venku. Podaří se jí uspět?

Michal PtáčekMichal Ptáček

screenshot-c
0Zobrazit komentáře

Že v českých luzích a hájích vznikají vynikající hry, které se co do kvality mohou rovnat se světovou špičkou, není žádná novinka. Perfektně to dokazuje například pražské studio Keen Software House, vedené slovenským vývojářem Markem Rosou, které díky obří prodejům jejich sandboxové hry Space Engineers na platformě Steam, vydělalo v přepočtu stovky milionů Kč.

marek

Přečtěte si takéMarek Rosa spouští projekt z oblasti umělé inteligence, do kterého nainvestoval 250 milionů KčMarek Rosa spouští projekt z oblasti umělé inteligence, do kterého nainvestoval 250 milionů Kč

Na Steam nyní každopádně míří další zajímavý český projekt, který má šanci na zahraniční úspěch. Je jím surealistická indie adventura Rememoried, ve které je vaším úkolem zkoumat snový svět a která si už před několika měsíci vysloužila kladné reakce nejznámějších herních médií.

“Rememoried doesn’t look like any game we’ve seen before.”
Hardcore Gamer

“It looks beautiful, with plenty of surreal celestial scenes and forays into forests.”
Rock, Paper, Shotgun

“It is breathtaking at first glance, and becomes more stunning as you see more.”
Indie Games com

Za zhruba dvouletým vývojem v populárním enginu Unity 4, stojí vývojář Vladimír Kudělka. Zajímavostí pak je, že vše vytvořil kompletně sám. 

Hra je jinak aktuálně k dispozici pro platformy PC a a Mac, s tím že cena je na Steamu stanovena na 9,99 euro. Koupit ji můžete zde.

steam
Rememoried na Steamu

screenshot-a

screenshot-e

screenshot-f

screenshot-i

Diskuze (0)

Novinka

Anonym