Hlavní obsah

V Česku bude stát první evropská výuková aréna proti hackerům

Izraelská společnost CyberGym vybuduje v Řitce u Prahy tréninkové centrum proti kybernetickým útokům za několik miliónů dolarů. Arénu chce otevřít v únoru příštího roku. V tiskové zprávě to uvedli zástupci izraelské společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

První komerční tréninkové centrum CyberGym v Evropě bude zákazníky z řad firem s kritickou infrastrukturou učit bránit se nejsofistikovanějším kybernetickým útokům. Centrum zaměstná 25 expertů a lektorů, kteří mají mnohaleté zkušenosti z kybernetické bezpečnosti a prošli náročným tréninkem v Izraeli. Experty dodá česká společnost Corpus Solutions.

Aktivity společnosti CyberGym jsou reakcí na zvyšující se rizika v kybernetickém prostoru. Tato rizika souvisejí s rostoucí profesionalitou útočníků a faktem, že kybernetický prostor se stal vysoce účinným bojovým nástrojem.

Provoz tréninkové arény v sobě zahrnuje výstavbu zázemí, které je schopno dokonale napodobit infrastrukturu zákazníků včetně výrobních částí, kde případný kybernetický útok může mít fatální následky. Klienti tak budou moci získat zkušenosti, jak se těmto novodobým hrozbám bránit.

V Izraeli patří mezi klienty arény, kromě tamních vládních agentur, například španělská nebo litevská vláda, dále největší soukromá portugalská banka Millennium i celá řada dalších významných společností. Aktuální portfolio čítá více než sedm desítek klíčových zákazníků. V příštím roce CyberGym plánuje otevřít další arény ve Spojených státech, Asii a Latinské Americe.

Reklama

Výběr článků

Načítám