Hlavní obsah

Apple ve středu ukáže nové iPhony

– San Francisco
Novinky, mif

Společnost Apple svolává novináře do amerického San Franciska, kde bude ve středu odhalovat novinky pro předvánoční trh. Podle dosud uniklých informací by se měly ukázat hned tři nové telefony s logem nakousnutého jablka.

Foto: repro Apple

Pozvánka na středeční tiskovku společnosti Apple

Článek

Zástupci amerického počítačového gigantu zatím žádné informace o chystaných novinkách neprozradili. V pozvánce pouze stroze uvedli: „Hej Siri, napověz nám.“ Zda to je ze strany Applu jen vtipná slovní hříčka, či se snaží naznačit, že se virtuální asistentka Siri dočká dalších vylepšení, zatím není jasné.

Jasno by nicméně mělo být ve středu v 19.00, kdy tiskovka společnosti Apple startuje.

Podle dříve uniklých informací, které se ale nemusejí potvrdit, bychom se v první řadě měli dočkat nástupců aktuálně nabízených modelů – menší iPhone 6S a větší iPhone 6S Plus. Hlavní novinkou by měla být funkce Force Touch, kterou disponuje i nový Macbook. V podstatě jde o technologii, díky které je displej schopen rozeznat více intenzit přítlaku, což může být využito například pro pohodlnější ovládání.

Přijde i levný model?

Lze také očekávat, že obě novinky si polepší v otázce výkonu, vzhled a rozměry by měly být zachovány jako u aktuálně nabízené generace – iPhonů 6 a 6 Plus. Oba modely budou schopny zachytávat 4K video díky novému fotoaparátu s rozlišením 12 MPx, který bude při nižším rozlišení schopen zachytit až 240 snímků za sekundu. [celá zpráva]

Ukázat by se měl navíc ještě levnější iPhone 6C, který bude vybaven plastovým krytem na zadní straně. Novinka může na uniklém snímku na první pohled připomínat iPhone 5C, který se aktuálně doprodává. Přístroj na fotografii má ale v domovském tlačítku zabudovanou čtečku otisků prstů, kterou stará pětka nedisponovala. [celá zpráva]

Foto: repro macworld.co.uk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám