Nvidia spouští hraní na jednom počítači s kamarády přes internet

Nová beta verze Nvidia GeForce Experience přidává několik vylepšení pro streamování na nahrávání videa díky překryvnému oknu viditelnému přímo ve hře. Bez opuštění hry tak můžete spustit vysílání na Twitch nebo nahrát zajímavou akci na YouTube. Nahrávat můžete až 4K v 60 snímcích za sekundu.

Lákavou novinkou ale bude local coop přes internet. Přes internet se můžete spojit s kamarády, kterým budete vysílat obsah své hry. Ti se tedy mohou dívat, jak hrajete, současně ale nyní je můžete pozvat přímo k zapojení do hry. U her pro jednoho hráče je tak můžete poprosit s překonáním nějakého záseku, stejně tak ale, pokud hra podporuje lokální multiplayer, se můžou připojit a hrát s vámi. Typickým zástupcem těchto her jsou LEGO hry, ale třeba i logická plošinovka Trine.

619167726

Podmínkou je, abyste měli od vás internet alespoň 7 Mbit/s a příjemce na druhé straně alespoň 7 Mbitů pro stahování. Zdrojový počítač také musí mít alespoň GeForce GTX 650 a v případě notebooku alespoň GTX 660M bez podpory Optimus (pro notebooky s Optimus - přepínanou grafikou - přijde podpora později).

Funkci si můžete vyzkoušet po stažení betaverze GeForce Experience.

Zdroj: Nvidia

Diskuze (10) Další článek: Seznam.cz stále nemá dost. Vývoj ještě zrychlí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,