Nový Focus RS má už i českou cenu, vešla se výrazně pod milion

Dnes ráno jsme psali o tom, že Ford na autosalonu ve Frankfurtu zveřejnil jízdní výkony nového Focusu RS a také cenu pro německý trh. Před chvílí ovšem dorazila do redakce tisková zpráva od českého zastoupení, která obsahuje i cenu v českých korunách.

Nový Ford Focus RS zrychlí na 100 km/h za 4,7 s a vyvine až 266 km/h

Nový Ford Focus RS bude na českém trhu stát 915 900 Kč. Za čtyřkolku s 350koňovým motorem a aktivním zadním diferenciálem to je velmi zajímavá nabídka. Například Volkswagen žádá za Golf R 935 000 Kč. Je to sice po všech stránkách vyspělé auto, které dostalo v našem redakčním testu mimořádně vysoké hodnocení, ale přece jen má „jen“ 300 koní a jednodušší systém pohonu všech kol. 

Ford uvádí, že objednávky v ČR začne přijímat ještě před koncem září. První kusy by měly dorazit k zákazníkům začátkem roku 2016.

Speciál: Ford Focus

Třetí generace Fordu Focus je koncipována jako globální: prakticky stejný model se prodává v Evropě, Americe i Asii. Vznětové motory TDCi a karoserie kombi jsou ale vyhrazeny jen evropským zákazníkům.

Nástupce byl představen 10. dubna 2018 v Londýně.  Stojí na zbrusu nové platformě, slibuje větší vnitřní prostor a zejména zcela nové motory. Vedle známých výbavových linií zahrnuje nabídka také luxusní Vignale i off-roadově založenou verzi Active s větší světlou výškou.

Nová generace • Ford Focus ST • Minitest Ford Focus Active 2.0 EcoBlue AT • Hybridní verze • 2.0 TDCi vs. 2.3 EcoBoost

Doporučujeme

Články odjinud