Oculus a Samsung představili novou helmu pro virtuální realitu za pouhých 99 dolarů!

Michal PtáčekMichal Ptáček

GearVR_Main_2
0Zobrazit komentáře

Včerejšek byl bezesporu zajímavým dnem pro všechny fanoušky virtuální reality. Společnost Oculus, kterou loni Facebook koupil za 2 miliardy dolarů, a která vyvíjí očekávaný headset pro virtuální realitu Oculus Rift, totiž společně se Samsungem přichystala produkt, který se pokusí dostat virtuální realitu i do obyčejných domácností. Ten obě společnosti představily na včerejší konferenci Oculus Connect v Hollywoodu.

markus

Přečtěte si takéZakladatel Minecraftu vydělal přes 60 miliard korun. Přesto není šťastnýZakladatel Minecraftu vydělal přes 60 miliard korun. Přesto není šťastný

Vylepšené zařízení od Samsungu, které opět využívá technologii Oculus

V principu se bude jednat o nástupce již fungujícího Samsung Gear VR, jenž je v prodeji i u nás za částku okolo 7 000 Kč, ovšem s vylepšenou technologií, obsahem, designem a především mnohem zajímavější cenou. Ta by se totiž měla pohybovat okolo 99 dolarů, v přepočtu tedy pouhých 2 400 Kč a navíc bude kompatibilní se všemi produkty/telefony Samsung Gear. Zařízení bude zajímavé i po stránce obsahu, jehož nedostatek byl právě jedním z velkých problémů jeho předchůdce. Dostane totiž například kompletní přístup k oblíbené filmové službě Netflix, no a nezapomnělo se ani na mezi hráči populární Twitch.

Oculus Rift pro fajnšmekry, Samsung Gear VR pro nenáročné uživatele

Záměr společnosti Oculus je v tomto případě velmi jasný. Se svojí vlajkovou lodí v podobě helmy Oculus Rift, která by měla zamířit do prodeje počátkem příštího roku, chce cílit především na náročné zákazníky, kteří si chtějí vychutnat virtuální realitu v plné parádě. Zařízení od Samsungu naopak bude mířit na „casual uživatele“, pro které bude především díky atraktivní cenovce sloužit jako vstupní brána do virtuálního světa.

oculus

foto: Samsung

Diskuze (0)

Novinka

Anonym