Hlavní obsah

Český horor Polednice byl dotočen

Novinky, Taťána Marenčíková

V hlavních rolích nového českého hororu Polednice se ve zcela novém světle představí jedny z nejvýraznějších hereček své generace Daniela Kolářová a Aňa Geislerová. Film, natáčený v srpnu a září zejména v Praze a okolí Berouna, hlásí dokončení natáčení a přesouvá se do střižny.

Film o filmu PoledniceVideo: Produkce filmu

 
Článek

Jak už název napovídá, snímek je inspirován stěžejním dílem Karla Jaromíra Erbena, nejen díky zasazení děje do současnosti jde však o provázanost velmi volnou.

Hlavní hrdinka Eliška se svou malou dcerou se po dlouhé době vrací do rodné vesnice svého muže, kde chce začít nový život. Ač ji sousedé přijmou vlídně, nevyhne se setkání s místní podivínkou, jejíž mysl je zatížena vlastním neštěstím. Eliška, už tak vystavená traumatům z minulosti a konfliktu se stereotypy, se dostává do sítě prokletí a boje s mysteriózním zlem. Bude dostatečně silná, aby zachránila sebe i dceru před stínem Polednice a vlastním šílenstvím?

Foto: Falcon

Z natáčení hororu Polednice

„Chtěli jsme s Michalem natočit žánrový film, ale protože máme rádi neobvyklé výzvy, chtěli jsme natočit horor ve dne. No a jediné strašidlo, které přichází ve dne, je Polednice, takže když nám Jirka řekl, že by chtěl zfilmovat Polednici, vlastně nebylo příliš o čem uvažovat,“ vysvětluje producent Matěj Chlupáček a dodává: „Chtěli jsme také něco, co bude těžit z české tradice, a Polednici znají ze školy vlastně všechny generace.“  Scenáristou snímku je Michal Samir. Režie se ujal Jiří Sádek a kamery Saša Šurkara.

Vedle  stěžejních postav v podání Anny Geislerové a Daniely Kolářové vytvoří další role Karolína Lipowská, Jiří Štrébl, Marie Ludvíková, Zděněk Mucha, Halka Třešňáková a Tomáš Bambušek.

Reklama

Výběr článků

Načítám