Hlavní obsah
Článek

Vévodkyně z Cambridge (42) jako patronka nadace Action On Addiction pomáhající drogově závislým pacientům v pátek absolvovala návštěvu ženské věznice HMP Send nedaleko městečka Woking v hrabství Surrey. Kate se osobně setkala s několika vězenkyněmi z tamního odvykacího centra a vyslechla si, jak se staly závislými na drogách či alkoholu a jakou roli v jejich životě závislost sehrála.

Maminka prince George a princezny Charlotte se svěřila, že nikdy předtím neprošla mřížemi věznice, ale usměvavá zůstala nadále i přesto, v jakém prostředí se nacházela. Uvnitř ostře střežené budovy totiž setrává 280 vězenkyň odsouzených často na doživotí za těžké zločiny, převážně za vraždy. Mezi nimi je rovněž v Británii nechvalně proslulá Jane Andrews - bývalá kadeřnice vévodkyně z Yorku Sarah, která zabila svého partnera při žárlivé scéně.

Kate oděná do světlých tvídových šatů Eaton v přepočtu za 13,5 tisíce od londýnské značky The Fold se zároveň dozvěděla, že odvykací program, který zaštiťuje organizace Rehabilitation of Addicted Prisoners Trust, se aplikuje už ve 26 věznicích po celé zemi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám