„Indická“ konkurence Spotify a Apple Music získává investici v řádu milionů dolarů

Screen Shot 2015-09-25 at 10.53.09
0Zobrazit komentáře

Hudební streaming služba Saavn, zaměřující se převážně na indickou hudbu, každý další měsíc dokazuje, že si zaslouží svoje místo mezi nejrychleji rostoucími hudebními startupy. Jen od července tohoto roku, kdy získala investici ve výši 100 milionů dolarů, asi 2,43 miliard korun, převážně od newyorského Tiger Global management, narostl počet jejích aktivních uživatelů o 4 miliony na dnešních 18 milionů. To je více než 1 milion nových uživatelů měsíčně a do konce roku plánuje dosáhnout minimálně 20 milionů.

Po dosažení takto zásadní mety se dokonce s další investicí, pravděpodobně ve výši jednotek milionů dolarů, připojil jako investor a advisor bývalý šéf Vodafonu Arun Sarin. Služba má momentálně přes 20 milionů písniček, které jsou přehrány více než 250milionkrát každý měsíc. Rapidní růst probíhá pouze v rámci Indie a startup se prozatím snaží vybudovat pevné základy pro vstup za hranice, byť má uživatele skoro po celém světě.

Screen Shot 2015-09-15 at 00.23.18

Přečtěte si takéVesmírný startup Elona Muska přesáhl v podepsaných kontraktech 167 miliard korun!Vesmírný startup Elona Muska přesáhl v podepsaných kontraktech 167 miliard korun!

Pracuje v něm momentálně „pouze“ 145 lidí, kteří jsou rozděleni do pěti kanceláří a podle jejich statistik až 90% všech aktivních uživatelů přehrává hudbu ze smartphonu. Spotify a Apple Music se na tamním trhu zdaleka tak nedaří, takže je otázka, jak se čísla srovnají, až vstoupí Saavn oficiálmě do dalších zemí, informoval Venturebeat.

saavn

Na druhou stranu, čím více kompetitivních hráčů, tím lepší služby a s lepší cenou uživatele čekají. Saavn konkuruje ostatním Pro verzí za pouhých 3,99 dolarů až pro 5 zařízení, což je o dolar méně než Spotify a 6 dolarů méně než Apple Music.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym