Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté Sparty vyhráli v Evropské lize nad Apoelem 2:0

Fotbalisté pražské Sparty vyhráli ve 2. utkání základní skupiny Evropské ligy na Letné nad Apoelem Nikósie 2:0. Skóre otevřeli domácí ve 22. minutě, kdy Lafata krásně našel Fataie a tomu stačilo trefit prázdnou branku. Po přestávce se prosadil po centru Dočkala na zadní tyči Brabec a stanovil konečný výsledek na 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Sparty Jakub Brabec se raduje z druhého gólu v utkání s Apoelem Nikósia v Evropské lize

Obránce Sparty Jakub Brabec se raduje z druhého gólu v utkání s Apoelem Nikósia v Evropské lize | Zdroj: ČTK

V úvodních minutách se ani jeden tým nehrnul do bezhlavého útočení a na první šanci se čekalo až do 22. minuty.

A hned první velká šance skončila gólem. Spartě se povedla krásná kombinace, když Brabec poslal kolmou pkřihrávku do pokutového území a Lafata připravil míč před prázdnou branku pro Fataie. Pro toho už nebyl problém otevřít skóre zápasu.

Úvodní branka domácím hodně pomohla a v dalších minutách byli výrazně lepším a aktivnějším týmem. Dokonce se dočkali druhého gólu, ale Krejčí stál při centru Dočkala v ofsajdu.

V dalších minutách hrozila Sparta hlavně ze standardních situací, ale ke gólu nevedl ani přímý kop z hranice pokutového území. Krejčí přestřelil nejen hostující zeď, ale i branku.

Apoel Bičíka prakticky neohrozil, k brance Sparty se dostával sporadicky a také většinou při rohovém kopu nebo standardní situaci. Obrana Sparty ale pracovala v prvním poločase výborně.

Ve druhém poločase se do první nebezpečné situace dostal Krejčí a po jeho hlavičce musel zasahovat brankář Waterman. Na druhé straně zblokoval tvrdou střelu Piatkowskiho Brabec.

V 59. minutě přežila Sparta první velkou šanci Apoelu, když si na centr za obranu naběhl Efrem a Bičík výborným zákrokem jeho zakončení zneškodnil.

A hned z protiútoku udeřila Sparta. Rohový kop rozehrál nakrátko Krejčí na Dočkala, na jeho centr si na zadní tyči naběhl Brabec a zvýšil na 2:0!

Za dalších pět minut mohla Sparta vyhrávat po tři góly. Krejčí trefil tvrdou střelou obránce, dorážku napálil Jiráček do tyče a další dorážku poslal mimo branku Dočkal.

V poslední minutě ještě ze standardní situace centroval Dočkal na přední tyč, kam si naběhl Mareček a jeho hlavičkový pokus skončil těsně vedle branky Watermana.

Utkání 2. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Sparta Praha - APOEL Nikósie 2:0 (1:0)
Branky: 24. Fatai, 60. Brabec. Rozhodčí: Gil - Sadczuk, Borkowski (všichni Pol.). ŽK: Jiráček, Matějovský - Vander, Antoniades, Mário Sérgio, Artymatas. Diváci: 9130.
Sparta: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Frýdek - Fatai (86. Konaté), Dočkal, Jiráček, Matějovský, Krejčí (90. Steinhöfer) - Lafata. Trenér: Ščasný.
APOEL: Waterman - Mário Sérgio, Anastasiu, Carláo, Antoniades - Makridis (80. Charalambides), Artymatas, Nuno Morais - Vander (53. Štilič), Piatkowski (67. Cavenaghi), Efrem. Trenér: Ketsbaia.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme