Neděle 26. května 2024, svátek má Filip
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Český souboj pro Berdycha. Porazil Veselého a je v semifinále

Sport

  12:41
ŠEN-ČEN - Tomáš Berdych vyhrál souboj českých tenistů ve čtvrtfinále turnaje v čínském Šen-čenu. Pátý hráč světa zvítězil nad Jiřím Veselým 6:3 a 6:2. V sobotním semifinále čeká Berdycha Španěl Tommy Robredo.

Tomáš Berdych foto: Reuters

Třicetiletý Berdych je v Šen-čenu nejvýše nasazeným hráčem a rád by si co nejdříve pojistil účast na Turnaji mistrů, na němž v předchozích pěti letech nechyběl. Všichni čtyři hráči v pořadí sezony před ním už mají start v Londýně jistý.

V premiérovém souboji na okruhu ATP proti české dvojce Veselému (40. v žebříčku) potvrdil Berdych bezpečně roli favorita.Servis neztratil ani jednou, naopak ze sedmi brejkbolů tři proměnil a zápas ukončil po hodině a 34 minutách.

Na rozdíl od vyřazení v minulém týdnu v Petrohradu už po prvním zápase prochází Berdych turnajem v Šen-čenu hladce. Aby ukončil čekání na první letošní titul, musí vyhrát ještě dvakrát.

Se sobotním soupeřem Robredem, loňským finalistou, má pozitivní bilanci 6:4. Letos už ho porazil na Masters v Cincinnati, navíc jasně 6:0, 6:1.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...