Bouře a povodně na jihu Francie zabily nejméně 13 lidí

ČTK ČTK
Aktualizováno 4. 10. 2015 9:30
Oblast, která zahrnuje turistická města Nice a Cannes, zasáhly v sobotu večer silné bouře. Ty vyvolaly ohromné záplavy, které kromě jiného zablokovaly silnice a desítky vlakových souprav se stovkami cestujících. Úřady hlásí nejméně 13 mrtvých.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Marseille (Francie) - Nejméně 12 mrtvých si v noci na neděli vyžádaly lijáky a povodně, které postihly Azurové pobřeží v jihovýchodní Francii.

Novou bilanci oznámilo francouzské ministerstvo vnitra, uvedla agentura Reuters. Premiér Manuel Valls prohlásil, že tragédie jím hluboce otřásla. Rozsah materiálních škod zatím vyčíslen nebyl.

Oběti většinou utonuly v náhlých přívalech vody. V městě Mandelieu-la Napoule si živel vyžádal životy pěti lidí, kteří zřejmě zahynuli při pokusu dostat svá auta do bezpečí.

Chtěli projet tunelem

V letovisku Vallauris Golfe-Juan nalezli záchranáři v jednom voze tři mrtvé. Všichni se utopili, když se snažili projet zaplaveným tunelem.

Další tři lidé se utopili v domě pro seniory v Biotu. Tělo jedné ženy byly objeveno na parkovišti v Cannes. Třináctá oběť byla nalezena v kempu ve městě Antibes východně od Cannes.

Oblast, která zahrnuje turistická města Nice a Cannes, zasáhly v sobotu večer silné bouře.

Ty vyvolaly ohromné záplavy, které kromě jiného zablokovaly silnice a desítky vlakových souprav se stovkami cestujících.

Promenáda je pod vodou

"Kempy jsou pod vodou. Dva vrtulníky převážejí do bezpečí lidi, z nichž mnozí utekli před vodou na střechu svých karavanů," uvedla mluvčí hasičů.

Bouře a vody se nevyhnula ani městům Cannes a Nice. V Nice se pod vodou ocitla slavná pobřežní promenáda. Několik aut skončilo v moři, kam je odnesla záplavová vlna.

Podle meteorologů již nehrozí jihovýchodnímu pobřeží další silné bouře, které se podle nich přesouvají k sousednímu pobřeží Itálie.

 

Právě se děje

Další zprávy