Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi eX: Ukazuje koncept pro Tokio nové ASX?

David Bureš
Diskuze (2)
Mitsubishi eX je konceptem kompaktního crossoveru. V jeho útrobách pracuje elektromotor nové generace.

Letošní ročník tokijského autosalonu se kvapem blíží, startuje již 28. října, japonské automobilky tak postupně představují, co zde ukážou. Mitsubishi láká na koncept kompaktního crossoveru eX. Jistě nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že auto naznačuje tvary chystané druhé generace modelu ASX.

Sama automobilka tvrdí, že koncept je ukázkou nové generace elektromobilů a nového pojetí designu. Koncept eX navazuje svým „Dynamickým štítem“ na nedávno modernizovaný Outlander. Nový designérský směr používá úzké hlavní světlomety a výrazně tvarovanou příď. Podobné tvary se ukazují i na zádi.

Mitsubishi eX je laděno jako sportovní crossover, silueta má připomínat vozy shooting brake. Sloupky C pak připomínají řešení DS 5.

Techniku v útrobách výrobce neprozradil. Automobil však má využívat pohon všech kol a elektromotor nové generace. Nechybí ani moderní bezpečnostní systémy nebo systém umožňující autonomní jízdu.

Druhá generace Mitsubishi ASX je chystaná pro rok 2016. O automobilu toho zatím mnoho nevíme, jistotou je však příchod plug-in hybridní varianty. Větší Outlander PHEV je nadmíru úspěšný, a tak tento pohon Mitsubishi použije i v menším modelu. Též se spekuluje o příchodu vrcholné varianty Evo, která nahradí dosavadní Lancer Evolution. Také ASX Evolution má být plug-in hybridem.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - flepper
8. 10. 2015 12:22
napodobnenina Lexusu NX
cista napodobnenina Lexusu NX ....no ale zas technikou a prevedenim sa s Lexusom moc porovnavat asi nebude dat....
Avatar - 3_diamanty
8. 10. 2015 12:10
nove ASX
tak na neho sa obzlast tesim..... a nieco mi hovori ze misak uz bude coskoro lider v hybridnych SUV :yes:

cesta ktorou sa tri diamanty uberaju je rozhodne zaujimava.... a drzim im palce