Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ťok: Nové vozy koncernu Volkswagen plní emisní normu Euro 6

redakce AUTO.CZ
Diskuze (56)
Nové dieselové vozy koncernu Volkswagen plní podle nezávislého testu pro ministerstvo dopravy emisní normy, pro které byly homologované.

Testem, který ministerstvo dopravy zadalo kvůli skandálu Volkswagenu kolem falšování emisí, prošel nový Golf i Škoda Superb homologované pro normu Euro 6. V pověřené zkušebně TÜV SÜD to dnes uvedl ministr dopravy Dan Ťok. Německý zástupce měl pod kapotou čtyřválec 1.6 TDI, vrcholný model mladoboleslavské automobilky využíval 2.0 TDI.

„Výsledky poskytnuté příslušným útvarem Ministerstva dopravy a nezávislou zkušebnou potvrzují již dříve avizované prohlášení společnosti Škoda Auto a.s., že nově vyráběné a prodávané vozy Škoda splňují emisní normu Euro 6, vyhovují všem legislativním požadavkům a ekologickým standardům. Věříme, že tyto pozitivní výsledky nezávislých měření pomohou při dalších jednáních s příslušnými autoritami," komentovala výsledky měření mladoboleslavská automobilka.

Ministr již dříve oznámil, že vedle nových vozů koncernu Volkswagen, které jsou v současnosti v prodeji, nechá otestovat i auta vybavená motorem s řídicí jednotkou obcházející emisní měření. A to jak v původním stavu, tak po úpravě, která měla problematický software vyřadit. Konkrétní postup oprav postižených automobilů ale ani skoro po měsíci od vypuknutí kauzy Dieselgate není znám. Jenom o úpravě softwaru to ale stoprocentně nebude.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (56)
15. 10. 2015 15:12
Re: MILÝ MŮJ MINISTŘE ŤOKu :
Bezva a on se někde vyskytuje v koncentrovaný podobě? Kolik lidí se s ním už na volným prostranství udusilo?
14. 10. 2015 13:27
Re: :-))
Není vyhýbavá, je stručná. Teď trochu motáš dvě věci dohromady - fyzikální a legislativní.
VW mělo a má obdobné technologie jako ostatní výrobci, v tom rozdíl není, takto podobně větśina výrobců absolvuje NEDC. Problém je prostě ta amerika, v evropě jezdí téměř výhradně auta co nejsou schopna fyzikálně splnit udávané paramtery v reálu, nicméně ty udávané paramtery vždy vychází z nějaké metodiky měření, a ta je vždy pouze relativní.
14. 10. 2015 13:14
Re: :-))
Vyhýbavá odpověď.
Vezmi v potaz, že tam prodávali technologii, která to ze své fyzikální podstaty splnit nedokáže.
14. 10. 2015 13:04
Re: :-))
Absolvovali to jako všichni ;-) Tzn. absolvovali zadanou sekvenci režimů motoru.

14. 10. 2015 13:00
Re: :-))
První normální odpověď.
A teď ještě napiš, jak/díky čemuže "prošli".