Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

V Karlovarském kraji sněžilo. Doprava má problémy, hlavně kamiony

Česko

  7:42
KARLOVY VARY - Sníh ve středu poprvé výrazně zkomplikoval dopravu v Karlovarském kraji. Od brzkého rána tam hustě sněžilo, na silnicích zůstávalo až kolem pěti centimetrů čerstvého sněhu. Špatně sjízdné jsou i některé úseky rychlostní silnice R6, hlavního tahu krajem. Vyplývá to z aktuálních informací Ředitelství silnic a dálnic na webu dopravniinfo.cz. Silnice kloužou i na Chomutovsku. Sníh ale rychle odtává.

Sníh na silnici - ilustrační foto foto: ČTK

Na některých místech na Karlovarsku museli hasiči odstraňovat stromy a větve, které nevydržely nápor těžkého sněhu a popadaly na vozovku. Problémy mají hlavně kamiony, velmi opatrní musejí být i řidiči, kteří jezdí na letních pneumatikách.

„Od 5:00 vyjížděli hasiči ke třem desítkám událostí v souvislosti se sněžením. Odstraňovali popadané stromy ze silnic, naposledy například strom u Oloví, který blokuje průjezd sanitky s pacientem,“ řekl ČTK mluvčí hasičů v Karlovarském kraji Martin Kasal. Zatím ale hasiči nemuseli zasahovat u žádné dopravní nehody.

Česko zažilo mrazivé ráno. Slunečné pondělí vystřídá déšť a sníh

Nečekané sněžení v polovině října dělalo ráno problémy i autobusům. Podle ředitele Autobusů Karlovy Vary Zdeňka Suchana měly některé ranní spoje zpoždění do 15 minut. „Cestující to ale chápali. Řidiči se museli vyhýbat popadaným větvím a museli jezdit opatrně. Prioritou je ale bezpečnost cestujících,“ řekl Suchan ČTK. Spadlý strom zdržel dopravu i na železniční trati Merklín - Dalovice. Některé spoje zde musely nahradit autobusy.

Nákladní vozy brzdí provoz na příjezdu do Karlových Varů u Andělské hory, sníh komplikuje dopravu rovněž na trase z Chebu do Aše. Obezřetní musejí být motoristé na výjezdu z Chomutova na hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána. Podle silničářů leží na silnici sníh a kamiony tam stojí.

Autor: