Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Tokiu se představí koncept sportovního auta od Yamahy, inspiruje se motorkami

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Yamaha vyrábí kromě motorek a hudebních nástrojů i agregáty, které můžete potkat pod kapotou různých automobilů. Nyní se však značka rozhodla vyrobit vlastní sportovní vůz.

Profil nízkého sportovního kupé – tak vypadá upoutávka na vůbec první sportovní vůz Yamahy. Agregáty, čtyřkolky, sněžné skútry, lodě a hlavně motorky, to vše od této japonské značky již dobře známe. Jak se však zdá, i ve stavbě automobilů by Yamaha mohla být úspěšná. Zatím jsme viděli pouze koncept městského vozu pod taktovkou Gorgona Murrayho, sporťák však má být inspirován spíše rychlými motorkami.

Právě z městského automobilu by sportovní vůz mohl vycházet a opět by se na něm měl podílet slavný konstruktér Murray. Sporťák bude pravděpodobně kombinovat spalovací agregát s elektromotorem, půjde tedy o hybrid. Minivůz Motiv používal litrový tříválec, což by mohla být nápověda, o jaký motor půjde. Důležitým atributem chystaného kupé pak má být zejména nízká hmotnost.

Zajímavou informací je, že sériový automobil vycházející z avizovaného konceptu má splňovat celosvětové standardy, měl by tedy projít i evropskými normami. Yamaha přitom touží udělat vše trochu jinak než ostatní, i proto spolupracují s Gordonem Murraym. Více se dozvíme již brzy na Tokijském autosalonu.

Chystaný městský vůz Motiv pak má být konkurencí pro Smart a očekává se jak spalovací, tak elektrická varianta.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)