Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kopřivnická automobilka Tatra chce letos prodat kolem 920 aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Kopřivnická automobilka Tatra chce letos prodat kolem 920 aut. Je to o 70 aut více než v loňském roce.

Na odborné konferenci Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední Evropě v Brně to dnes řekl generální ředitel společnosti Tatra Petr Karásek. Podle něj je firma pod novým majitelem uzdravená, generuje zisk a je připravena pro další rozvoj.

Karásek dnes uvedl, že Tatra nevyrábí na sklad a každý kus má předem svého zákazníka. Strategií společnosti je prodávat složitější a dražší vozy. "Vozidla na jednotku jsou komplikovanější, složitější a mnohem dražší. Mají větší podíl individuální výbavy, je to ten segment, kam chce Tatra směřovat," uvedl Karásek.

Firma podle něj aktuálně nabírá nové pracovníky na technické pozice. Připravuje k tomu i speciální kampaň. Začala i s investicemi. Letos na ně vyčlenila 100 milionů korun. Peníze šly například do obráběcích center, měřících zařízení nebo na povrchovou úpravu a zvýšení korozní odolnosti.

Tržby automobilky dosáhly v loňském roce přes 3,7 miliardy korun, o 24 procent více než v roce 2013. "V letošním roce tržby pravděpodobně bohatě převýší čtyři miliardy korun," řekl už dříve Karásek.

Letos v září firma vybudovala za více než 40 milionů korun ve svém areálu v Kopřivnici nové pracoviště diagnostiky vozidel. Jde o největší investici v automobilce v posledních letech a také o první zcela novou provozní část, kterou tam otevřeli noví majitelé. Automobilka změnila majitele v roce 2013. Tehdy se kvůli dluhům dostala do dražby. V té ji získali současní vlastníci, čeští podnikatelé Jaroslav Strnad a René Matera.

Firma chce představit nový závodní speciál Tatra Phoenix, který pojede dakarskou rallye. Podle Karáska není klíčové, aby se vůz pohyboval na vrcholných pozicích. Firma si chce vůz v náročných podmínkách otestovat a porovnat jeho spolehlivost s konkurenty.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
22. 10. 2015 14:13
Re: no nevím..,
taky z pár fotek vidim, že to maj úplně celý blbě. Příště nechť se na mne a Tebe obrací celá konstrukční kancelář. 2-3 telefonáty superinženýrům a ušetří si pak problémy s lámáním.... chleba.
Já bejt majitel, tak vyhazim vývojáře a před každou zakázkou na stavbu něčeho atypického se obrátím na pár diskuzních fór. Je to zadarmo a výsledek je zaručený.
22. 10. 2015 14:11
Re: no nevím..,
problém tatrováckých obchoďáků byl donedávna (a doufám, že už se to změnilo) v tom, že právš čekali na někoho až přijde sám a oni mu pak mohli nabídnout kávu.
Dnešní svět (min. už 25 let) je o tom, že v tomto odvětví se nečeká, ale aktivně vyhledává. Prodejci tatry byli tímto vyhlášení.
Avatar - Barry Lyndon
22. 10. 2015 13:43
Re: no nevím..,
ano, přesně tu. Už jsme to onehdá řešili, že při tak šíleném počtu náprav bych alespoň ty rozvory uspořádal jinak....
Avatar - Blue Sun
22. 10. 2015 12:57
Re: no nevím..,
Myslíš tuhle: [odkaz] ?
Avatar - Barry Lyndon
22. 10. 2015 12:52
Re: no nevím..,
tak zrovna u té osminápravové Tatry nevěřím, že to bude fungovat (se to musí buď zlomit celé a nebo alespoň rozlámat polonápravy >:D )