Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S emisemi prý podvádí také Opel, automobilka tvrzení odmítá

redakce AUTO.CZ
Diskuze (114)
Podle německých ekologů mají problémy s emisemi také vozy Opel. Model Zafira byl podroben testu na základě indicií zdrojů z autoprůmyslu.

Některé vozy automobilky Opel vytvářejí v běžném provozu až pětinásobné množství emisí oxidu dusíku ve srovnání s laboratorními testy. Na tiskové konferenci v Berlíně to dnes řekli zástupci ekologického sdružení Deutsche Umwelthilfe (DUH), kteří nechali vybraný typ aut s dieselovým motorem testovat ve Švýcarsku. Ekologové nyní žádají německé úřady, aby prověřily, zda se Opel nedopustil manipulace s emisními testy podobně jako automobilový koncern Volkswagen.

„Nechali jsme provést dva testy vozu Opel Zafira, který byl uveden do provozu letos v srpnu. Obě zkoušky spočívaly v projíždění předepsaného měřicího cyklu NEDC. Poprvé pouze s otáčením předních kol, podruhé s otáčením všech kol. V druhém testu vozidlo překročilo předepsané limity NOx dvoj- až čtyřnásobně," řekl v prohlášení předseda DUH Jürgen Resch.

„Neexistuje žádné fyzikální vysvětlení, proč by měly růst emise jen proto, že se točí čtyři kola místo dvou, zvlášť když zadní kola motorem poháněná nejsou," řekl Resch. Vyzval proto německý úřad pro dohled nad automobilovým trhem (KBA), aby záležitost prověřil a objasnil nesrovnalosti v emisních testech.

Resch už na počátku října vyjádřil přesvědčení, že Volkswagen není jediným koncernem, který s emisemi manipuloval. Dnes uvedl, že DUH vybrala k testům vůz Opel Zafira, protože měla indicie od zdrojů v automobilovém průmyslu, že auta této značky vydávají v běžném provozu několikanásobně větší emise oxidů dusíku, než kolik povolují evropské normy. Sdružení chce v příštích měsících testovat ještě další vozy, u nichž má podezření na falšování údajů o emisích.

Automobilka na vyjádření německých ekologů reagoval tiskovou zprávou. Opel prý okamžitě podrobili odpovídající automobil (Zafiru s motorem 1.6 CDTi Euro 6) zkouškám na válcové zkušebně, které skončily v souladu s emisními limity ve dvoukolovém i čtyřkolovém režimu. Z toho plyne, že motor není vybaven podvodným softwarem, přičemž toto tvrzení vztahuje na všechny modely. Zároveň dodal, že není férové vypouštět do světa informace nepodložené konkrétními výsledky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (114)
Avatar - Hammunasakra
24. 10. 2015 19:16
Re: radsi jezdit na koni než v vw group
Koľko rokov? :-)
Avatar - Hammunasakra
24. 10. 2015 19:15
Re: radsi jezdit na koni než v vw group
Bacha je to hlavně hodně fanatickej příznivec 2.0 TDI ;-)
Avatar - Hotwire
24. 10. 2015 16:26
Re: radsi jezdit na koni než v vw group
myslel som skor posledne roky.
Avatar - Hotwire
24. 10. 2015 16:05
Re: radsi jezdit na koni než v vw group
Ano na toho som zabudol, pravda. >:-[] Ale on je skor fanaticky odporca Renaultu nez fanaticky fanusik VW.
Avatar - Hammunasakra
24. 10. 2015 15:59
Re: radsi jezdit na koni než v vw group
Jestli poslední dobou myslíš po 18. září tak to neni až tak překvapivý žejo ;-)