Nová Apple TV přijde příští týden. Apple již schvaluje první aplikace

Pokud jste se obávali, že po zakoupení čtvrté generace Apple TV bude její nově vytvořený App Store prázdný, výrobce přichází s dobrou zprávou. Odteď totiž začal přijímat první žádosti vývojářů o schválení aplikací. Tím zajistí, že se objeví v optimalizovaném obchodě již od prvního dne prodeje. Upozorňuje na to The Verge.

810048828

Nový systém tvOS je postaven na základech iOS, přičemž pro vývojáře je dostupný již od 9. září. Ti mohli postupně přizpůsobovat své aplikace pro set-top box. Mobilní i televizní systém jsou provázany. Zakoupením aplikace přes zařízení s iOS se vám pak objeví i v novém prostředí Apple TV.

Novinku jsme již vyzkoušeli:

První předobjednávky startují v pondělí – 26. října. Budoucím majitelům bude přístroj následně doručen v průběhu týdne. Cenu pro českých trh oficiální Apple Store zatím neprozradil, ale Alza.cz již spustila předobjednávky a levnější verze s 32GB pamětí vyjde na 4 890 Kč. Dražší s 64GB úložištem vyjde na 6 490 Kč.

500296408

Předchozí dohady o tom, že do Česka přijde Apple TV s jiným ovladačem, se sice nepotvrzují, avšak podpora Siri bude chybět. Jelikož náš jazyk hlasová služba dosud nezahrnuje, po stisknutí tlačítka na dálkovém ovládání se místo asistentky zobrazí jen vyhledávání.

Z toho důvodu ovladač vystupuje pod dvěma názvy. V případě zemí mluvících jedním z dostupných jazyků digitální asistentky nese ovladač pojmenování Siri Remote. V ostatních oblastech, včetně nás, je to Apple TV Remote.

Diskuze (19) Další článek: Inkoustové tiskárny HP tisknou o polovinu levněji

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,