Zakladatel Amazonu se stal třetím nejbohatším člověkem v USA

Michal BenatzkyMichal Benatzky

jeff
0Zobrazit komentáře

Internetový gigant Amazon včera světu odtajnil své finanční výsledky za třetí čtvrtletí letošního roku. Ačkoliv se dal růst očekávat, jeho raketové tempo všechny zaskočilo. Čtvrletní tržby největšího internetového obchodu, který už své sklady provozuje i v České republice, totiž meziročně vzrostly o 23 procent na 25,4 miliard dolarů. Analytici navíc předpokládají, že v budoucnu nebude tento růst jinak zvlášť ochabovat. Čistý zisk poté činí 79 milionů dolarů.

founders

Přečtěte si takéPříběh o tom, jak startup na doručování potravin za 3 roky vyrostl na 47,8 miliard korunPříběh o tom, jak startup na doručování potravin za 3 roky vyrostl na 47,8 miliard korun

Oznámení těchto výsledků okamžitě katapultovalo zakladatele Amazonu Jeffa Bezose na třetí příčku v žebříčku nejbohatších Američanů. Své jmění totiž v okamžiku navýšil o 5 miliard dolarů na současných 55 miliard dolarů, informuje BI. Před Bezosem už tak stojí pouze Bill Gates a Warren Buffett. Ve světovém srovnání pak Jeff Bezos poskočil na pátou příčku.

foto: jurvetson/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym