Hlavní obsah

Yamaha představila dvoumístné auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v Tokiu se představil koncept Yamaha Sports Ride. A není to motorka, jak by si mohl každý člověk podle jména výrobce myslet. Tohle je klasické čtyřkolové auto.

Foto: Yamaha

Yamaha Sports Ride Concept

Článek

Yamaha se s tímto konceptem vrací do světa automobilů. Ano, skutečně se vrací, vždyť před lety dokonce značka postavila speciál i pro formuli 1. Nebo jestli si pamatujete na koncept Motiv.e, tedy konstrukční dílo slavného Gordona Murrayho – malé městské vozítko s benzínovým tříválcem od Yamahy.

Foto: Yamaha

Yamaha SPORTS RIDE CONCEPT

Foto: Yamaha

Yamaha SPORTS RIDE CONCEPT

Nový koncept sice navazuje na konstrukční postupy navržené tímto veleslavným bývalým konstruktérem vozů McLaren, ale jde už o autíčko vyloženě pro radost. Dvě sedadla v karoserii z uhlíkového kompozitu a motocyklový motor. Výsledkem je hmotnost veskrze směšná – pouhých 750 kg. To není opravdu moc, zvlášť když si vezmeme, že rozměry vozu jsou 3,9 x 1,7 x 1,2 m.

Bohužel nevíme, co za pohonnou jednotku Yamaha použila. Hovoří se o litrovém tříválci s výkonem někde mezi 52 a 60 kW. A to na tu hmotnost může klidně stačit. Tohle není žádný závoďák, ale auto pro zábavu.

Foto: Yamaha

Yamaha SPORTS RIDE CONCEPT

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám