Nejbohatší Slovák? Český ministr Andrej Babiš

Eurový miliardář

Nejbohatší Slovák? Český ministr Andrej BabišNOVÉ 1
Domov
Echo24
Sdílet:

Nejbohatším Slovákem zůstal podle slovenské edice časopisu Forbes český ministr financí Andrej Babiš. Majetek rodáka z Bratislavy a majitele skupiny Agrofert časopis ve svém nejnovějším vydání odhadl na 2,37 miliardy eur (64,2 miliardy Kč) oproti loňským 2,04 miliardy eur.

Babiš je mezi Slováky podle časopisu jediným eurovým miliardářem. V žebříčku nejbohatších Slováků na druhém místě skončil Ivan Chrenko z developerské společnosti HB Reavis, která podniká nejen na Slovensku, ale i v Česku a dalších zemích.

Hodnota Chrenkova majetku se podle časopisu proti loňsku zvýšila o 80 milionů na 730 milionů eur (19,8 miliardy Kč). Za ním se umístil spolumajitel finanční skupiny Penta Jaroslav Haščák s majetkem za 530 milionů eur (14,3 miliardy Kč).

Pořadí na prvních třech místech se proti loňsku nezměnilo.

Žebříček nejbohatších Slováků časopis Forbes letos rozšířil na 15 z předchozích deseti jmen. Jejich majetek ocenil dohromady na téměř 8,5 miliardy eur, což odpovídá více než 11 procentům výkonu slovenské ekonomiky za minulý rok.

Do žebříčku se letos dostala i jedna žena, Mária Blašková, která po zesnulém manželovi zdědila podíly ve skupině Moravia Steel. Jejím hlavním aktivem jsou Třinecké železárny.

Čtěte také: ‚Český Donald Trump‘ Babiš: Ukrajina? Kdo ví, co je pravda

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články