Hlavní obsah

El Clásico? Messi bude fit, věří prezident Barcelony

Fotbalisté Barcelony vyběhnou na trávník v ostře sledované ligové bitvě proti věčnému rivalovi z Realu Madrid zřejmě i se svojí nejzářivější hvězdou Lionelem Messim. Prezident katalánského klubu Josep María Bartomeu v interview pro list Marca vyjádřil přesvědčení, že argentinský útočník, jenž od konce září léčí poraněné koleno, už by měl být k dispozici. Slavné El Clásico se uskuteční na San Bernabéu v sobotu 21. listopadu.

Foto: Profimedia.cz

Bude hvězdný Lionel Messi z Barcelony pro El Clásico k dispozici?

Článek

„Doufám, že bude moci nastoupit. Jeho rekonvalescence probíhá uspokojivě podle časového plánu, který jsme stanovili," uvedl Bartomeu na adresu čtyřnásobného držitele Zlatého míče.

Messi utrpěl zranění kolena 26. září v domácím ligovém utkání proti Las Palmas a podle odhadů měl být mimo hru šest až osm týdnů. Ještě začátkem listopadu prosákly na veřejnost informace, že kapitán argentinského národního výběru má v léčebném plánu zhruba týdenní skluz, takže jeho účast v El Clásicu je prakticky vyloučená. Čerstvé vyjádření šéfa Blaugranas však vlilo fanouškům klubu nové naděje.

Barcelona po nedělní výhře 3:0 nad Villarrealem vede tabulku španělské ligy o tři body před Realem Madrid, který překvapivě podlehl Seville 2:3. Zraněného Messiho výborně zastupuje především Neymar. Hvězda brazilské reprezentace se s 11 ligovými góly posunula do čela tabulky střelců o dva zásahy před spoluhráče Luise Suáreze.

Jak dopadne první měření sil gigantů v letošní sezóně? S Messim, či bez něho?

„Lionel se dobře zotavuje, takže uvidíme. S ním jsme každopádně nesrovnatelně silnější," dodal Luis Enrique, pětačtyřicetiletý trenér Barcelony.

Reklama

Související témata: