Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jindřichův Hradec poosmé v řadě padl, Pardubice se udržely na druhém místě

Jindřichův Hradec - Basketbalisté Pardubic zvítězili v 11. ligovém kole v Jindřichově Hradci 98:79 a v tabulce jim patří druhé místo za Děčínem. Dušan Pandula pomohl hostům k výhře 31 body a vyrovnal rekordní střelecký výkon ročníku, který před pěti dny stanovili brněnský Andell Cumberbatch a jindřichohradecký Stephon Lamar. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jindřichův Hradec - Pardubice

Jihočeši po první čtvrtině vedli, ale v poločase už na tom byli lépe favorizovaní hosté. Po změně stran pak mnohem přesněji střílející Pardubice už jen zvyšovaly náskok, Jindřichův Hradec tak po deváté prohře v sezoně zůstal v tabulce poslední.

Pardubice chtěly do zápasu vstoupit aktivně, to se jim ale podle trenéra Dušana Bohunického nepovedlo. "Často jsme po situacích, kdy jsme dostali koš, zůstali stát a nehráli jsme naši aktivní hru. První poločas nebyl z mého pohledu povedený," řekl Bohunický.

Líbila se mu až druhá půle, v níž se mužstvo zlepšilo v obraně. "Do poslední části jsme vstupovali v pohodě, dokázali jsme vyrážet do protiútoků, kde se skvěle chytnul Dušan Pandula," vyzdvihl Bohunický.

Domácí kouč Karel Forejt zdůraznil, že pardubické hráče není lehké bránit. "Naše obrana ze začátku byla důrazná, ten důraz jsme ale postupem času ztráceli a umožnili jsme soupeři spoustu jednoduchých košů," konstatoval Forejt.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 11. kolo

Jindřichův Hradec - Pardubice 79:98 (16:14, 39:43, 61:72) Nejvíce bodů: Nofflet a Vošlajer po 17, Melski 15, P. Novák 10 - Pandula 31, Sanders 15, Švrdlík 12. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články